İngiliz golfçüler Charley Hull, Lottie Woad ve Jodi Ewart Shadoff, Walmart NW Arkansas Şampiyonası’nın son gününe altı vuruş geride girdi. Bu turnuvada Lauren Coughlin, LPGA Tour tarihine geçerek dokuz ardışık kuş tüyü ile bir tura başlamayı başardı. Coughlin, Pinnacle Country Club’da 26 vuruşla döndü ve bu turda en düşük dokuz delik toplamını elde etti. İkinci turuna arka dokuzdan başlayan Amerikalı golfçü, ilk delikte par ile serisini sonlandırdı ancak hemen ardından par beşte avantajı değerlendiremedi. Üçüncü delikte kuş tüyü atarak, 2001 yılından bu yana LPGA Tour’da bir ’59 turu’ atma umudunu artırdı.
CUKURDA KALAN REKORLAR
Coughlin’ın 10 altında 61 vuruşla kapattığı turu, altı ardışık par ile sonuçlandı ve böylece Yuna Nishimura’nın sekiz vuruş gerisinde sekiz altında kaldı. Coughlin, “Birçok orta mesafe putt attım. Ön dokuzumda 12 fit içinde her şeyi yakaladım. En uzun putt’ım 17. delikteki, yaklaşık 15 fit kadar olabilir,” dedi. “Bunun dışında, her şey istediğim mesafede, tam deliğe doğru gidiyordu. Son birkaç delikte ne yazık ki ’59 turu’ için yeterince yakın olamadım.”
NISHIMURA'NIN ÜSTÜNLÜĞÜ
Nishimura, ikinci kez 63 vuruş yaparak 16 altında liderliği ele geçirdi ve Auston Kim, Mary Liu ve Michelle Zhang ile arasındaki farkı beş vuruşa çıkardı. Hull, Woad ve Ewart Shadoff, 10 altında beşinci olarak paylaşılan grup içinde yer aldı. Ewart Shadoff, ikinci turunda ilk üç deliği kuş tüyü ile tamamlayarak 66 vuruş yaptı. Woad, altı kuş tüyü ve bir bogey ile aynı skoru elde ederken, Hull da bogeysüz 67 vuruşla takip grubunda kaldı. Eski AIG Kadınlar Açık şampiyonu Miyu Yamashita, bu grupta dokuz altında yer alıyor. Julia Lopez Ramirez, bu ayın başlarında Avrupa’nın zaferiyle sonuçlanan Solheim Kupası takımında yer almıştı. Mimi Rhodes ve Leona Maguire ise kesintiyi geçemeyen oyuncular arasında yer aldı.
ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞ
Walmart NW Arkansas Şampiyonası’nı kimin kazanacağı merak konusu. Final turunu Pazar günü Sky Sports+ üzerinden saat 19:00’dan itibaren canlı izleyebilirsiniz.