Fransız Liberation gazetesi, Macron ittifakının bir parçası olan Horizon Partisi lideri ve eski Başbakan Philippe ile hükümetten bazı isimlerin aşırı sağcı RN lideri Le Pen’le aralık ayında yaptıkları “gizli” akşam yemeği buluşmalarını gündeme taşıdı. Macroncuların ve RN’nin gizli yemekleri başlığı altında sunulan haberde, eski Başbakan Philippe, Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ve eski milletvekili Thierry Solere’nin evinde aşırı sağ lider Le Pen ve RN Başkanı Jordan Bardella ile gizlice bir araya geldiği belirtildi.
Macron’un aşırı sağın yükselişini engellemek amacıyla gittiği erken genel seçimlerde mağlup olmasının ardından merkez sol ile koalisyon hükümeti kurma çabaları devam ederken, Macron ittifakından bazı isimlerin aşırı sağcılarla “gizli” ilişkiler içinde olduğunun ortaya çıkması siyasi gerginliği artırdı.
Fransa’da olası bir merkez sol koalisyon hükümetine gölge düşüren bu gizli buluşmalar, ülkede siyasi arenayı gererek tartışmalara yol açtı. Macron’un beklenmedik seçim yenilgisinin yankıları devam ederken, Macroncu politikacıların aşırı sağ liderlerle gizli yakınlaşmaları, Fransız siyasetinde yeni bir boyutun ortaya çıkmasına neden oldu.