Mangal Yasağı İlan Edildi

ANKARA’DA ORMAN YANGINLARINA KARŞI YENİ TEDBİRLER

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, orman yangınlarını önleme amacıyla dikkat çeken bir duyuruda bulundu. Valilik, 10 Haziran 2025 tarihinden itibaren belirlenen ve izin verilen alanlar dışında ormanlık bölgelerde girişlerin yasaklandığını hatırlattı.

HAFTA SONU YASAKLAMALAR YENİLENİYOR

Açıklamada, “Meteorolojik verilere göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” ifadesine yer verildi. Bu nedenle, ormanların yangınlardan korunması açısından 26 Temmuz 2025 cumartesi gününden itibaren, 30 Ağustos 2025 tarihine kadar yalnızca izin verilen alanlarda mangal kullanma ve ateşli piknik yapma faaliyetinin, tedbiren yasaklandığı belirtildi.

VATANDAŞLARDAN DESTEK BEKLENİYOR

Valilik, vatandaşlardan izin verilen alanlarda ateşsiz ve mangalsız piknik yapmalarını, kural ve yasaklara uymalarını, bu konudaki anlayışlarını ve desteklerini önemle talep ediyor. Orman yangınlarının önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği vurgulandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.

TBMM Lokantasında Taciz İddiaları Soruşturması Genişliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde staj yapan bir lise öğrencisinin cinsel istismara uğramasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 3'ü tutuklandı. Tutuklu sayısı 4'e çıktı.

Galatasaray Antalyaspor’a Karşı Yenilmezliğini Sürdürüyor

Galatasaray, Antalyaspor ile yaptığı son 19 maçta 15 kez galip gelirken, 4 mücadelede ise berabere kaldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye’deki Terör Saldırısına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de bir DEAŞ militanının Amerikan ve yerel birliklere düzenlediği terör eylemini sert bir dille lanetledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Entübe Edildi

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kolon kanseri tedavisi sırasında durumu kötüleşti. Şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi ediliyor ve hayati tehlikesi sürüyor.