ÖZGÜR ÖZEL’DEN AÇIKLAMALAR
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, evinde elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in sağlık durumu hakkında açıklamalar yaptı. Özel, “Yapılması gereken her şeyin yapıldığını ve en iyi şartların sağlandığını biliyoruz. Her birkaç saatte bir de daha iyi bir haber alıyoruz. Bu ‘her şey yoluna girdi, bundan sonra çok iyi olacak’ demek değil elbette” ifadelerini kullandı. Zeyrek’in tedavisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde sürüyor. Özel, hastanede düzenlenen toplantıda Zeyrek’in tedavi sürecine katkı sunanlara teşekkür etti.
ZEYREK’İN MUCİZE GİBİ HAYATA DÖNMESİ
Zeyrek’in herkesle barışık, sevilen biri olduğunu belirten Özel, toplumun hassas kesimlerinden çok dua aldığını ifade etti. Özel, “Emin olun yaşamakta olduğumuz mucizenin bence en önemli sebebi de o. 70 dakika kalp masajı ve hiç cevap vermeyen bir kalbin 70 dakika sonra çalışmaya başlaması gerçekten bir mucize. Ne oluyorsa vatandaşlarımızın, Ferdi başkanın dokunduğu yoksulların, çocukların, garibanların duasıyla oluyor. O yüzden dualarını kimse eksik etmesin” ifadeleriyle duanın önemini vurguladı.
HASTANE HEKİMİNDEN DETAYLAR
Hastanenin başhekimi İsmet Topçu, Zeyrek’in elektrik çarpması nedeniyle hastaneye getirildiğini belirtti. Zeyrek hastaneye geldiğinde kalbinin durduğunu, yapılan müdahale ile kalp ritminin geri döndüğünü aktardı. Topçu, “Bu dönüş kaliteli bir dönüş. Yani vücutta tansiyon oluşturabilecek, kalpte atım oluşturabilecek bir dönüş oldu. Sonrasında kendisini vakit kaybetmeden yoğun bakıma aldık” dedi. Ayrıca, tedavinin daha etkin olması için ileri bir yöntem uygulandığını belirten Topçu, ECMO adı verilen yöntem ile vücuttaki kanın dışarıda oksijenlenmesi ve tekrar kana verilmesi işlemlerinin yapıldığını ifade etti.
SAĞLIK DURUMUNDA İYİLEŞME BELİRTİLERİ
Topçu, uygulamanın sabah saatlerinde başladığını ve sevindirici şekilde iyi bir yanıt alındığını kaydetti. Ancak, canlandırma sürecinde farklı organlarda hasarlar oluşabileceğini de belirtti. Böbrek hasarına dair bilgi veren Topçu, yeterli idrar çıkışlarının olmaması sebebiyle diyaliz benzeri bir tedavi sisteminin uygulandığını açıkladı. Son olarak, son iki saat içinde idrar çıkışlarında iyileşme yaşandığını duyurdu.