YAVAŞ’TAN KURULTAY DAVASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nın iptali ile ilgili dava süreci hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Yavaş, duruşmanın 8 Eylül’e ertelendiğini ve bunun, mahkemenin görevsizlik kararına yapılan itiraz sürecinin beklenmesi nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Yavaş, bu davanın başından itibaren reddedilmesi gerektiğini savundu.
PARTİ İÇİ İŞLEYİŞİN GÜVENCELERİ
Yavaş, siyasi partilerin iç işleyişinin Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu tarafından güvence altına alındığını ifade etti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın denetimi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun yetkisinin tartışmasız olduğunu vurguladı. Yavaş, söz konusu yargı sürecini tartışmalı hale getirme çabalarının ne hukuki ne de siyasi bir karşılığı olabileceğini belirtti.
SORUNLARIN GÖZDEN KAÇMASINA İZİN VERİLMEMELİ
Adalet duygusunu zedeleyen davaların, yurttaşların gerçek sorunlarını perdelemesine asla müsaade edilmeyeceğini söyleyen Yavaş, ülkenin ağırlaşan ekonomik krizi ve adalet sistemindeki çürümeye dikkat çekerek, yeni bir iktidara duyulan ihtiyacın altını çizdi. Yavaş, bu derin sorunların yalnızca CHP’nin değil, tüm muhalefetin ve halkın ortak meselesi olduğunu vurguladı.
MUHALEFETİN BİRLİK OLMASI GEREKİYOR
Bu düzenin yalnızca partisini değil; hukuku, hakkı ve ekmeği savunan herkesi hedef aldığını belirten Yavaş, tüm muhalefetin bir arada olmaktan başka bir seçeneği ve çareyi bulunmadığını ifade etti. Zorlukların üstesinden birlikte gelerek gelecek güçlerinin olduğuna inandığını söyledi.