Olayın Meydana Gelişi
12 Eylül saat 14.30 sıralarında, Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde bulunan bir zincir market şubesinde bir olay yaşandı. Marketin içine giren bir çocuk, raflardaki peçetelerden oluşan ürünlerin arkasından etiket koparıp, elindeki çakmakla ateşe verdi. Yanan etiketi daha sonra kağıt havluların bulunduğu alana bırakan çocuk, hızla marketten çıktı. Havlular kısa bir sürede yangın çıkardı. Market çalışanlarının durumu fark etmesiyle birlikte olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın hızla söndürüldü.
Çocuğun Kimliği Tespit Edildi
Marketin güvenlik kameraları, çocuğun markete girip yangın çıkardığı anları kaydetti. Bu görüntüler sayesinde kimliği belirlenen M.R.K., olayın gerçekleştiği aynı gün Cumhuriyet Mahallesi’nde bulundu. Yangın sonucunda marketteki bazı ürünler zarar gördü.
Soruşturma ve Destek Süreci
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığın, olayla ilgili bir soruşturma başlatıldı. M.R.K.’nın daha önce Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir otluk alanda çıkan yangınla ilgili de işlem gördüğü öğrenildi. Çocuk, devlet korumasına alınarak bir yurda yerleştirildi. Psikolojik destek sağlanan M.R.K.’nın ailesi hakkında da yasal işlem başlatıldı.