MEB’den Okullara Yıl Sonu Etkinlik Talimatı

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yıl sonu haftasında öğrencilere yönelik özel bir faaliyet haftası düzenliyor. Öğrencilerin yeni ilgi alanları keşfetmesi hedefleniyor. Millî ve manevi değerleri benimsemesi ve sosyal sorumluluk bilinci kazanması da amaçlanıyor.

SÜRECİ ÖZEL BİR HEYET YÖNETECEK

Okul müdürü başkanlığında bir yürütücü heyet kurulacak. Bu heyet etkinlikleri planlayacak. Tüm faaliyetler e-Okul modülüne işlenecek. Öğrenci güvenliği için gerekli tedbirler alınacak.

DÖRT GÜNLÜK ÖRNEK PROGRAM AÇIKLANDI

Program pazartesiden perşembeye kadar uygulanacak. Günlük program dokuz ile on beş arasında dört bloktan oluşuyor. Pazartesi sabahı Dilimizin Zenginlikleri etkinliği yapılacak. Ardından Bir Fikrim Var Saati gerçekleştirilecek. Öğleden sonra Harezmi etkinliği düzenlenecek. Salı sabahı Okulun Kalbi Kütüphaneler projesi uygulanacak. Ardından belgesel ve animasyon gösterimi yapılacak. Günün son bölümünde geleneksel oyunlar ve spor yarışmaları düzenlenecek. Çarşamba sabahı yaratıcı okuma atölyesi yapılacak. Ardından bilgi yarışması düzenlenecek. Öğleden sonra sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirilecek. Perşembe sabahı Dilimizin Zenginlikleri öğrenme istasyonları kurulacak. Ardından İyiliği Paylaş Saati yapılacak. Kapanışta yıl sonu kermesi ve sergi düzenlenecek. Bu plan tüm kademelerde uygulanacak. İlkokul, ortaokul ve lise için geçerli olacak. 2025-2026 eğitim yılı kapanış haftasında temel alınacak.

VELİLERE EK MALİYET ÇIKARILMAYACAK

Okullar mevcut etkinliklerine devam edebilecek. Ancak yeni etkinlik havuzundan da yararlanılması gerekiyor. Tüm etkinlikler velilere ek maliyet çıkarmayacak. Öğrencilerin ilgisini çekecek eğlenceli bir atmosferde düzenlenecek.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.