Meteoroloji: Bugün Hava Yağışlı Olacak

GENEL HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz’in iç ve doğu kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi (Iğdır hariç), Bilecik, Sakarya, Kütahya, Adana, Osmaniye, Mersin, Afyonkarahisar’ın doğusu, Hatay kıyıları ve Edremit Körfezi’nde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların meydana gelmesi tahmin ediliyor. Özellikle öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Çankırı ve Çorum çevresinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklıklarının, genel olarak mevsim normalleri üzerinde devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerden eseceği, yurdun güneydoğu kesimlerinde ise hafif ve ara sıra orta kuvvette olacağı, ayrıca Ankara’nın doğusu, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kuvvetli yağış uyarısı yapılmakta. “Yağışların, öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Çankırı ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor” denildiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca, “Rüzgarın, Ankara’nın doğusu, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor” ifadesiyle belirtilen bölgelerde de dikkatli olunması gereken bir konu ortaya çıkıyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA TAHMİNİ

Marmara Bölgesi’nde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevreleri ile Edremit Körfezi’nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege Bölgesi’nde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar’ın doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi’nde ise parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Adana, Osmaniye, Mersin çevreleri ile Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi’nde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hâkim olacak, kuzey ve batı kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar meydana gelebilir.

Batı Karadeniz’in iç ve doğu kesimlerinde de parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, bölgede yağışların öğle saatlerinde Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması muhtemel. Orta ve Doğu Karadeniz’de ise parçalı ve çok bulutlu hava görülüyor, yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların meydana gelmesi bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeyinin çok bulutlu, Iğdır dışında kuzey kesimlerinin yerel yağışlı bir hava ile geçmesi tahmin ediliyor. Son olarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.