MHP’li Feti Yıldız: “Kaçacaksa Daha İyi!”

DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME SONRASI YENİ GÖRÜŞME

Geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, bu sefer MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile buluştu. Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, görüşmede belediye başkanlarının yargı süreçleri gündeme alındı. Çetin, özellikle Ekrem İmamoğlu ve diğer CHP’li belediye başkanlarının tutuksuz yargılanması için herhangi bir adım atılıp atılmayacağını sordu. Feti Yıldız, “Bu konuda henüz karar vermedik. Şu anda söyleyecek bir şey yok” cevapını verdi. Ancak Çetin, görüşmeden aldığı izlenimi şöyle ifade etti: “Belediye başkanlarının yargılamaları başladığında tutuksuz yargılanmaları için bir adım atılacağına dair işaret aldım.”

ESPİRİLİ DİYALOG

Görüşme sırasında dikkat çeken bir diyalog da gelişti. Feti Yıldız, belediye başkanlarının serbest kalmaları durumunda yurt dışına kaçılabileceği yönündeki iddialara esprili bir karşılık vererek, “Kaçacaksa daha iyi ya, onlardan kurtulmuş olursunuz. Daha ne istiyorsunuz?” dedi. Bu sözler Çetin’i güldürürken, “Başkanlarımız hiçbir yere kaçmaz. Ülkelerinden ayrılmaz” yanıtını verdi.

KAYYUM VE KURULTAY DAVALARI ÜZERİNDE ORTAK GÖRÜŞ

Görüşmenin diğer konuları arasında belediyelere kayyum atanması ve CHP’nin İstanbul İl Kongresi ile 38. Kurultayı’na ilişkin iptal davaları da yer aldı. Hem Çetin hem de Yıldız, kayyum uygulamalarına karşı olduklarını açıkça dile getirdi. Çetin, “Feti Yıldız, kayyum konusuna nasıl karşıysa, İstanbul İl Kongresi’nin iptali yönündeki karara da, kurultayın iptali ile ilgili davaya da karşı” diyerek durumu özetledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kızının Gözü Önünde Öldürülen Kadın Davası

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'nde görevli yüksek mühendis Başak Gürkan Arslan, geçen yıl 9 Eylül'de kayınpederi ve eşi tarafından 5 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan sanıklar tutuklandı.

Hakan Safi’den Suarez ve Stad Vaadi

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, 6-7 Haziran'da gerçekleşecek olağanüstü seçim öncesi Ankara'da düzenlenen bir akşam yemeğinde kongre üyelerine hitap etti. Safi, taraftarları sandığa davet ederek Fenerbahçe'nin geleceğini belirlemelerini istedi.

Okul Saldırıları Komisyonunda Siber Zorbalık Uyarısı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul olayları ve çocukların dijital risklerini araştırmak için kurulan komisyon, Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Emel Şerife Baştürk önemli veriler paylaştı.

Emekli Polis, Oğlunu Öldürüp Polisi Aradı

Adana'nın Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi Elif Su Uludağ Caddesi'nde emekli polis memuru F. Kayhan (52) ile oğlu Ahmet Kaan Kayhan (23) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ahmet Kaan Kayhan babasına bıçak ve sopayla saldırmaya çalıştı.

St. Petersburg Forumu Saldırıyla Başladı

St. Petersburg Valisi Aleksandr Beglov, Ukrayna kaynaklı insansız hava araçlarının kentin üç farklı bölgesindeki altyapıyı hedef aldığını duyurdu. Saldırılarda bazı sivillerin yaralandığı ve altyapının hasar gördüğü bildirildi.