YENİ GELİŞMELER
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetiyle ilgili soruşturmada önemli bir ilerleme kaydedildi. Kadıköy’de meydana gelen cinayet sonrası Minguzzi ailesinin hedef alındığı tehditler üzerine, bu tehditleri gerçekleştiren beş sanık hakkında iddianame hazırlandı. Savcılık, şüpheliler hakkında tehdit ve suçluyu övmekten 7 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.
CİNAYETİN GEÇMİŞİ
Olay, 24 Ocak 2025 tarihinde Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi’nde gerçekleşti. 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi, kaykay malzemesi almak için pazara gittiği sırada B.B. adlı şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Bu sırada U.B. de Minguzzi’ye tekme attı. Çocuk ağır yaralandı ve 17 gün süren yaşam mücadelesinin ardından 9 Şubat 2025’te hayatını kaybetti. B.B. ve U.B. olay sonrası tutuklanarak “çocuğa karşı kasten öldürme” suçlamasıyla 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava devam ediyor.
YENİ TUTUKLAMALAR
Geçen hafta, cinayet soruşturmasında iki şüpheli daha tutuklandı. Tutuklama öncesinde cinayet failinin, pazarda suç ortaklarıyla birlikte Minguzzi’yi aradığı anlara dair görüntüler ortaya çıktı. Bu yeni gelişmeler, soruşturmanın derinleştiğine işaret ediyor.