Mısır’da darbe karşıtlarına idam başladı!

Mısır'da Mahmud Ramazan isimli bir mahkum, 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından çıkan şiddet olaylarına karıştığı gerekçesiyle idam edildi. Resmi olarak darbe yönetimi tarafından 'terör örgütü' ilan edilen Müslüman Kardeşler'in bir üyesi olmayan Mahmud Hasan Ramazan'a verilen idam cezasının uygulanmasıyla ilk kez bir darbe karşıtı idam edilmiş oldu.

İçişleri Bakanlığı'nın Facebook hesabından yayınladığı açıklamaya göre, Mahmud Hasan Ramazan 2013'ün Temmuz ayındaki darbeden sonra İskenderiye'de gerçekleşen olaylarda "çocukların bir binadan aşağı atılması" olayıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle yargılanıyordu.

Mısır'ın en büyük ikinci kenti İskenderiye'deki bir mahkeme, Ramazan ve bir başka Muhammed Mursi destekçisini, çıkan sokak çatışmalarında darbe yanlısı gençleri apartmandan aşağı attıkları ve bu gençlerden birinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle 2014'te idam cezasına çarptırmıştı.

28 ŞUBATTA 4 İHVAN ÜYESİNE İDAM CEZASI VERİLMİŞTİ

Mısır'da son olarak 28 Şubatta Müslüman Kardeşler'in 4 üyesine 30 Haziran 2013'te Müslüman Kardeşler'in Kahire'deki merkezi yakınlarında gerçekleşen olaylardan ötürü idam cezası verilmişti.

ONLARCA İHVAN ÜYESİNE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Mahkeme ayrıca Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedi, yardımcısı Hayrat Şatır, teşkilatın lider kadrosundan Muhammed Biltaci, İhvan'ın siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi lideri Saad Katatni ve yardımcısı Essam Erian'ın da aralarında bulunduğu 14 İhvan üyesine müebbet hapis cezası verdi.

BİNLERCE İHVAN DESTEKÇİSİ HAPİSTE

3 Temmuz 2013'te Abdulfettah Sisi'nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklandı ve hapse atıldı. Mursi hakkında açılan farklı davalarda yargılanıyor.
Darbe sonrasında sokağa dökülen göstericilere güvenlik güçlerinin çok sert müdahalesi sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın yöneticileri darbenin ardından idam cezasına ve ağır hapis cezalarına mahkûm edildi

AL JAZEERA

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Oktay Kaynarca Gıda Zehirlenmesi Geçirdi Mi?

Sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in sunucusu Oktay Kaynarca, gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hayranları endişe içinde.

Toni Kroos’tan Arda Güler’e Gelecek Vurgusu

Eski Real Madrid futbolcusu Toni Kroos, Arda Güler'in bu sezonki performansının önemine vurgu yaparak, genç yeteneğin en iyi pozisyonunun kaleye yakın 10 numara olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul’da Manipülasyon Soruşturması Başlatıldı

Borsa İstanbul'da manipülasyon iddialarıyla iki ilde gerçekleştirilen operasyonda iki kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Norovirüs Şüphesi Üzerine Bordeaux Limanı’nda Karantina

Bordeaux'da bir yolcu gemisinde, bir ölüm ve gastroenterit şüphesi üzerine 1,700'den fazla kişi karantinaya alındı. Gelen sağlık ekipleri durumu inceliyor.

Merve Dinçel Kavurat Avrupa Tekvando Şampiyonu Oldu

Almanya'daki 2026 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Merve Dinçel Kavurat, kadınlar 53 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.