Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, imza töreni kapsamında düzenlenen basın toplantısında çeşitli konularda bilgiler verdi.
MONTELLA’NIN KOLEJ HAVASI HAKKINDA
İbrahim Hacıosmanoğlu, “Vincenzo Montella çok güzel bir kolej havası kurdu. Çocuklar, onu çok seviyor. Geldiğimiz günden beri ilişkilerimiz gayet iyi. Her konuda anlaşabiliyoruz.” şeklinde ifade etti. Ayrıca, Montella’nın zaman zaman eleştiri aldığını vurgulayarak, “Bazen hocamız kamuoyu tarafından eleştiri alıyor. Peygamberlerin bile kusurları vardı, kusursuz insan yok. Gelişime açık olmak lazım, hocamız da açık.” dedi.
Hacıosmanoğlu, ekibin ahlaklı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Tarihin en ahlaklı kadrosu. Önümüzde çok önemli maçlar var. ABD’de provayı yaptık. 2026 Dünya Kupası’nda hocamızın, oyuncu kardeşlerimizin katkısı ve yönetimin çabasıyla gideceğiz.” diye konuştu. Türkiye’nin son kez 2002’de Dünya Kupası’na katıldığını hatırlatarak, “İnşallah 2026’da ABD’de oluruz. Türkiye’yi ve Müslüman alemini sevindirecek sonuçlar alırız.” ifadesini kullandı.
Montella ise, yeni sözleşme için duygu dolu anlar yaşadığını ve “21 Eylül’de başladım, çok özel bir gün. 21 Eylül babamın doğum günü.” diyerek, başkana ve yönetime teşekkür etti. İbrahim Hacıosmanoğlu ile benzer karakterlere sahip olduklarını vurgulayan Montella, “Başkan artık bir dostum ve kendisini arkadaşım olarak görüyorum.” sözlerini aktardı.
Montella, futbolculara teşekkür ederek, “Geldiğimiz ilk günden beri aile ortamı kurmamıza çok yardımcı oldular. Sahada yürekli mücadele ettiler ve bizi gururlandırdılar. Hep birlikte başardık.” dedi. Türk taraftarların da kendilerine destek verdiğini belirten Montella, “Türk taraftarlar, dünyanın her yerinde bize destek verdi. Bu bağlılığımızı arttırdı.” şeklinde konuştu.
Montella, “Şimdi kafamız Dünya Kupası’nda. İspanya güçlü bir takım ama Gürcistan gelişiyor ve Portekiz’i yendiler.” diyerek, tüm hayallerine ulaşmak istediklerini ifade etti. “Haksız eleştirilerden etkilenmiyorum. Yüzde yapıcı eleştirilerde bulunalım.” şeklinde bir çağrıda bulundu. Ayrıca, Türk futbolunda bulunan yeteneklerin zamanla daha iyi kullanılabileceğini belirtip, futbolcularla ilgili sabırlı olunması gerektiğini söyledi.