FENERBAHÇE’DE GARİP BİR DURUM
Fenerbahçe ve A Milli Takım arasında ilginç bir durum ortaya çıkıyor. Sarı-lacivertlilerde geçen sezon kadroda düşünülmeyen ve sezonun ikinci yarısında Panathinaikos’a kiralanma durumu yaşayan Samet Akaydin, bu sezon da Jose Mourinho’nun ilgi alanına girmedi. Ancak A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Adana Demirspor’dan eski öğrencisi olan 30 yaşındaki futbolcudan vazgeçmedi. Samet, Fenerbahçe’de bu sezon bir dakika bile süre alamadı, fakat Montella tarafından Uluslar Ligi’nde yapılacak Karadağ ve İzlanda maçlarının aday kadrosuna davet edildi.
MONTE ALEYHİNE KADRO ŞANSI
Vincenzo Montella, sakat ya da cezalı olmadığı sürece Samet Akaydin’a ilk 11’de forma vermeyi sürdürüyor. 2023’ün devre arasında 3.7 milyon euro bonservis bedeli ile Adana Demirspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Samet için sezon başında herhangi bir teklif gelmedi. Montella, Samet’in düzenli forma şansı bulabileceği bir takımda oynamasını istediğini belirtiyor.
TRANSFER BASKISI VE AYLAR
Fenerbahçe Yönetimi, devre arası transfer döneminde 30 yaşındaki futbolcuyu elden çıkarmak için çalışmalara başlayacak. Yönetim, Samet’in oynamaktan memnun olmadığını göz önünde bulundurarak, onun ayrılık sürecinde destek olmaya hazır. Samet Akaydin’in Fenerbahçe ile olan mevcut sözleşmesi ise 2026 yılına kadar devam ediyor.