Msb’den Askerlik Ücreti Açıklandı

BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ GÜNCELLEMESİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), haftalık bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarının, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2025 itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceği belirtildi. Açıklamada, “Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 30 Haziran 2025 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.” denildi.

NATO ZİRVESİ VE SAVUNMA HARCAMALARI

MSB, Hollanda’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi sonrası gündeme gelen savunma harcamaları ile ilgili sorulara yanıt verdi. Açıklamada, “Türkiye Savunma Harcamaları Taahhüdü kapsamında, yüzde 2’lik hedef kriterinin üzerindedir.” vurgusu yapıldı. Türkiye, “İttifak’ın en büyük ikinci ordusuna sahip olarak NATO harekât ve misyonlarına kuvvet katkısı sağlayan ilk beş ülke arasındadır.” denildi. Savunma bütçesinin artırıldığı ve savunma sanayisine yatırım yapıldığı ifade edildi. “Hava savunma sistemine (Çelik Kubbe) yatırım yaparak katmanlı hava savunma sistemini tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz.” denildi. Ayrıca, hipersonik, balistik ve seyir füze sistemleri gibi çeşitli alanlara yönelik yatırımların devam ettiği aktarıldı. “Silahlı Kuvvetlerimizi daima hazır bulunduruyoruz.” ifadesi de tamamlayıcı olarak yer aldı.

İSRAİL-İRAN ATEŞKESİ

MSB kaynakları, İsrail ile İran arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladı. Kalıcı ateşkesin temennisi dile getirilirken, “Türkiye, uluslararası hukuk ve devletlerin egemenlik haklarına saygı çerçevesinde, çatışmaların durdurulması ve gerçek barışın tesisi için tüm taraflarla diyalog kanallarını açık tutmaktadır.” açıklaması yapıldı.

PKK’NIN SİLAH BIRAKMA SÜRECİ

Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK’nın silah bırakma sürecine ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Bölücü terör örgütü PKK’nın silah bırakma ve fesih süreci, devletimizin ilgili kurumları tarafından büyük bir dikkatle yönetilmekte ve takip edilmektedir.” Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ülke güvenliğinden taviz vermeden sürecin başarıyla tamamlanması için azami çaba göstereceği belirtildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.