Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan basın bilgilendirme toplantısında, MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 2024 yılının ikinci altı ayı için bedelli askerlik tutarının 217 bin 871 lira 4 kuruş olduğunu açıkladı. Aktürk, 8 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemlerinin başladığını duyurdu. Bedelli askerlik başvuru sayısının ise 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında 46 bin 972 olduğu belirtildi.
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin son bir hafta içerisinde terörle mücadele kapsamında 28 teröristi etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Aktürk, yılbaşından bugüne kadar ise 632’si Irak’ın, 723’ü Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplamda 1355 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde gerçekleştirilen faaliyetlerde teröristlerden ele geçirilen silah ve mühimmatlar hakkında detaylı bilgi verdi.
Bakanlık kaynakları, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatının başarıyla sürdüğünü ve terör örgütünün dezenformasyona başvurduğunu açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki operasyonlarıyla terör örgütünün kapanmaya başladığı vurgulandı. Kaynaklar, terör örgütünün uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ancak başarılı olamayacağını belirterek, terör örgütünün kendisini bekleyen sona kaçamayacağını dile getirdi.