Muğla’da Orman Yangınları İçin Önlemler

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde denetim uygulamalarına başladı. Muğla ilinde 1 Mayıs itibarıyla ormanlara giriş yasaklandı. Jandarma ekipleri, Çamlık, Etrim, Pınarlıbelen ve Kumköy mahallelerinde bulunan ormanlarda denetim yapıyor.

DRONE DESTEKLİ UYGULAMA

Denetim süreci, termal drone destekli olarak gerçekleştiriliyor. Jandarma ekipleri, ormanın içine girerek olası olumsuz durumlardaki hazırlıklarını sürdürüyor. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gökhan Kurgan, denetimlerin gerçekleştirildiği alanları ziyaret ederek ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

KAYNAK YAPMAK DAKİ RİSKLER

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, “Her türlü denetimlerimiz var. Jandarmamız, orman teşkilatımız ve İHA denetimlerimiz her gün alanı tarıyor. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında bugün toplantılarımızı da yaptık. Jandarma ekiplerimizin denetimlerini ve kullanılan envanterleri inceledik. Vatandaşlarımız bahçelerinde ateş yakmamalı, piknik yapmaktan 5-6 ay süreyle kaçınılmalı. Kaynak yapmak dahi şu an risk. Bodrum’a hep beraber, hepimiz sahip çıkıyoruz ve bu durumu sürdürmeye devam edeceğiz. Geçen yıl 2-3 yangınımız kaynaktan çıktı. Araçlarımızda yangın söndürme tüpleri bulundurmamız lazım.” şeklinde açıklamada bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.