Müjde! Kanser tedavisinde yeni umut!

Bilimsel veriler her 4 kişiden birinin kanserle karşılaşma riskinin yüksek olduğunu gösteriyor. Vücudumuzda her gün oluşan 1 milyon kanser hücresi, bağışıklık sisteminin en önemli silahı olan T hücreleri tarafından yok ediliyor. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Medikal Onkoloji Ünitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İsmail Çelik, bu bilgiden yola çıkarak Amerikalı bilim adamları tarafından geliştirilen yeni bir tedavi ajanının yarattığı heyecana dikkat çekiyor.

Dünyada yaygın kanser türleri arasında yer alan "melanom" tedavisine yönelik FDA onayı alan "Anti-PD 1 inhibitörleri" çığır açan yeni bir tedavi seçeneği olarak görülüyor. Anti-PD 1 inhibitörleri, T hücrelerini aktif hale getirerek vücudun kanser hücreleri ile savaşmasını sağlıyor. Prof. Dr. İsmail Çelik, "Bize T hücresini piyade erden komandoya çevirecek bir doping gerekiyordu. Anti-PD 1 inhibitörleri, kanser hücresini ortadan kaldırıyor. İlacın çığır açıcı olarak nitelendirilmesinin altında bu teknoloji yatıyor ve etkisi 2–3 hafta içerisinde görülmeye başlanıyor" dedi. Yeni tedavi seçeneğinde kemoterapinin yaptığı yan etkilerin bulunmadığı belirtiliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Güzelbahçe Operasyonunda İki Kişi Daha Tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mısır'da bulunan iki şüpheli, yurda dönüşlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda jandarma tarafından gözaltına alındı. Belediye Meclis Üyesi G.G. ve inşaat firması yetkilisi eşi Ş.G., jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Petrol Yükseldi, Borsalar Düştü, OECD Uyardı

Piyasalardaki endişeler, Ortadoğu'da ateşkes beklentilerine rağmen saldırıların sürmesiyle arttı. Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yolcu terminaline insansız hava aracı saldırısı düzenlendi.

Fabrikada 3 İşçi Elektrik Çarpmasıyla Hayatını Kaybetti

Samsun'un İlkadım ilçesindeki bir organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikanın çelikhane tesisinde saat 21.40 sıralarında üç işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Varlık Barışı Resmi Gazete’de: 20 Yıl Vergi Yok

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanun varlık barışı ve yurt dışı kazançlara 20 yıl süreyle gelir vergisi müstesnası getiriyor. Amme alacağı tecilinde azami taksit süresi 36 aydan 72 aya çıkarılacak.

Şebnem Ferah 6 Yıl Sonra Sahnede

Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, 6 yıl aradan sonra sahnelere döndü. Hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği ünlü şarkıcı, seneler sonra ilk konserini İstanbul'da verdi.