Müjde! Türk-Japon Üniversitesi kuruluyor

Türkiye'de kurulacak Türk-Japon Üniversitesi için anlaşmanın onaylandığı ve Resmi Gazete'de yayımlandığı açıklandı.

Türkiye ve Japonya hükümetlerinin 2004 yılında kurulmasına ilişkin anlaştığı Türk-Japon Üniversitesi için çalışmalar başladı.

Türkiye ile Japonya hükümetlerinin Türkiye'de Türk-Japon Üniversitesi (TJÜ) kurmasına ilişkin 2014 yılında imzaladıkları anlaşma onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşma"ya göre, bilimsel ve teknolojik iş birliğinin daha fazla teşvik edilmesi amacıyla kurulacak TJÜ'nün eğitim dili İngilizce olacak ve okul lisans, yüksek lisans ile doktora düzeylerinde eğitim verecek. Hazırlık eğitiminin de verileceği üniversitede, öğrencilere Türkçe ve Japonca seçmeli dil kursları imkanı da sağlanacak.

Öğrencilere mümkün olduğunda, Japon üniversitelerinden çift diploma ya da ortak diploma verilmesi ayrıca değerlendirilecek.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Futbolcular, Şükrü Ersoy’un Elini Öptü

A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosundan hayatta kalan tek futbolcu Şükrü Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva'daki tesislere davet edildi. Tüm futbolcular vefa örneği göstererek Ersoy'un elini öptü.

Trump’tan Savaş Yetkileri Tasarısına Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik saldırıları durdurmayı hedefleyen savaş yetkileri tasarısına sert tepki gösterdi. Trump, sosyal medya hesabındaki paylaşımda oylamayı anlamsız bulduğunu belirtti.

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.