BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI’NIN HASTANEDEN ÇIKIŞI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, hastaneye ikinci kez sevk edildi. 23 Mart tarihindeki tutukluluğunun ardından kanser hastası olan Çalık, cezaevine girdikten sonra 15 kilo kaybetti.
Avukatları, Çalık’ın sağlık durumunun cezaevi koşulları için uygun olmadığını belirterek “Akut lösemi ve lenfoma hastası” olduğunu ifade etti. Bu nedenle tahliye talebinde bulunuldu. Ayrıca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Başvuruyu değerlendireceğiz.” açıklamasını yaptı. Murat Çalık, perşembe günü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçerek son durumunu değerlendirdi.
TETKİKLER SONUCUNDA HASTANEYE YATIRILDI
Bugün, yeni tetkikler için tekrar hastaneye götürülen Çalık’ın hastaneye yatırılmasına karar verildi. Çalık’ın, 4 Haziran’da yerinin değiştirildiği bilgisi verildi; Silivri Cezaevi’nden İzmir Buca’daki F Tipi Cezaevi’ne sevk edildiği belirtildi.