Murat Kurum’dan Dönüşüm Çağrısı!

İstanbul’da Deprem Sonrası Panik Havası

DEPREM SONRASI PANİK

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası şehirde ciddi bir panik havası görülüyor. AFAD verilerine göre, sarsıntıların ardından birçok İstanbul sakini kendini dışarı attı. Bu deprem sonrası daha küçük büyüklükteki sarsıntıların da bulunduğu onlarca artçı deprem meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, “Milletimiz müsterih olsun, mevcut durum itibariyle paniğe mahal verilecek bir durum söz konusu değil.” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, kentsel dönüşüm çağrısında bulunarak, “İstanbul’un tek gündemi vardır ve tek gündemi de olmak zorundadır. Bu gündem de deprem meselesidir.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Kurum, “Gelin 39 ilçede kentsel dönüşüme başlayalım.” diyerek, bu süreçte iş birliği yapma gerekliliğini vurguladı. “Bugün yaşadığımız tablo bize şunu söylemektedir; İstanbul’un tek gündemi depremdir.” diyen Bakan, deprem riski olan binaların yeniden ele alınması gerektiğini belirtti. “Bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Riskli bir bina varsa hep birlikte, muhalefeti, iktidarı, belediyesi, bakanlığı elimizi taşın altına koymak zorundayız.” şeklinde konuştu.

BİRLİKTE DÖNÜŞTÜRELİM

Bakan Kurum, umut dolu bir gelecek için İstanbul’un dönüşümüne vurgu yaparak, “Gelin hep birlikte aziz İstanbul’umuzu dönüştürelim. Hep birlikte çocuklarımıza, geleceğimize güzel bir İstanbul ve Türkiye bırakalım istiyoruz.” dedi. İstanbul’un 39 ilçesinde ilgili tüm bakanlıklarla uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Bakan, gelen her türlü talebi dikkate aldıklarını belirtti.

Son olarak, “Devletimiz güçlü bir devlettir.” diyen Bakan Kurum, Cumhurbaşkanının İstanbul’daki süreci yakından takip ettiğini açıkladı. Depremi yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.