Müslüman Dünyası Ligi (MWL) Genel Sekreteri Dr. Muhammed bin Abdülkerim el-İsa, Kuala Lumpur’da Malezya Başmüftüsü Şeyh Ahmed Fevvaz Fadıl liderliğindeki üst düzey Malezyalı alimlerle bir araya geldi. Görüşmenin ardından, el-İsa’nın akademik konferansındaki temalar ve İslam dünyasını ilgilendiren diğer konuların ele alındığı bir istişare oturumu düzenlendi. MWL heyeti daha önce de Malezya Başbakanı Datuk Seri Enver İbrahim ile Kuala Lumpur’da bir görüşme gerçekleştirmişti.
İSLAM DÜNYASININ ORTAK MESELELERİ ELE ALINDI
Başbakan Enver İbrahim ile yapılan görüşmede, İslam dünyası ve uluslararası gündemdeki konular ele alındı. Görüşmelerde, diyalog ve iş birliğini teşvik etme başta olmak üzere Müslüman Dünyası Ligi’nin misyonu doğrultusundaki çalışmalar masaya yatırıldı. Taraflar ayrıca yakın zamanda Kuala Lumpur’da düzenlenmesi planlanan üçüncü din liderleri zirvesine yönelik hazırlıkları da değerlendirdi.
ASEAN ALİMLER KONSEYİ’NİN DÖRDÜNCÜ OTURUMU YAPILACAK
Söz konusu zirve, Müslüman Dünyası Ligi’nin bölgesel ilmi iş birliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği ASEAN Alimler Konseyi’nin dördüncü oturumuyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Bu toplantıların, Güneydoğu Asya’daki İslami ilmi çalışmalara yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.