Netanyahu: “Filistin Devletine Karşıyız, IDF Kalacak”

NETANYAHU’DAN ABD ZİYARETİ HAKKINDAKİ AÇIKLAMALAR

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD ziyaretine dair Telegram kanalında paylaştığı video mesajında, Trump ile planlanan anlaşma çerçevesinde İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) “bölgenin büyük bir kısmında” kalacağını bildirdi. Netanyahu, ayrıca İsrail’in bir Filistin devletine kesinlikle onay vermeyeceğinin altını çizdi. Ziyaretin “tarihi” olduğunu vurgulayan Netanyahu, “Hamas’ın bizi izole etmesine izin vermek yerine durumu tersine çevirdik ve Hamas’ı izole ettik” sözlerini de ekledi. Bunun yanı sıra, “Şimdi tüm dünya Arap ve Müslüman dünyası da dahil Hamas’a, Başkan Trump ile ortak belirlediğimiz şartları kabul etmesi için baskı yapıyor; hem yaşayan hem de hayatını kaybeden tüm rehinelerimizi serbest bırakmaları; IDF’nin de bölgenin büyük kısmında kalması” dedi.

FİLİSTİN DEVLETİ SORUSUNA NET YANIT

Guardian’ın haberine göre, ABD ziyareti sırasında Netanyahu’ya bir Filistin devletinin kurulup kurulmayacağına dair yöneltilen soruya, “Kesinlikle hayır, ve bu anlaşmada da yazmıyor” diyerek kesin bir cevap verdi. Sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek söylediğimiz şuydu; Filistin devletine kesinlikle karşıyız. Başkan Trump da bizim pozisyonumuzu anladığını söyledi. BM’de de bunun teröre büyük bir ödül ve İsrail devleti için tehlike olacağını ilan etti ve elbette buna razı olmayacağız.”

KOALİSYON ORTAĞINDAN SERT ELEŞTİRİLER

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Netanyahu’nun planına sert bir tepki gösterdi. Smotrich, bu durumu “gürültülü bir diplomatik başarısızlık” olarak nitelendirdi ve “Bana göre bu sonunda gözyaşlarıyla bitecek. Çocuklarımız yeniden Gazze’de savaşmak zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kastamonu’da Yarışta Çarpışan İki At Telef Oldu

Taşköprü Belediyesince bu yıl 36'ncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında Ağcıkişi Mahallesi Kabayazı mevkisinde at yarışı yapıldı. B Grubu İngiliz atlarının koşusunda binicisiz şekilde ters yönde koşan Prenses Wednesday ile Umarbey isimli atlar çarpıştı.

ABD, İran Konusunda Ekonomik Baskıya Geçiyor

ABD Başkanı Donald Trump, İran konusunda strateji değiştiriyor. Trump, İran ile yaşanan siyasi ve askeri krize ilişkin ABD merkezli haber sitesi Axios'a röportaj verdi.

Kadın Kılığındaki Saldırgan Emekli Polisi Vurdu

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde tarla meselesi yüzünden yaklaşık 5 yıldır husumet yaşadığı 68 yaşındaki emekli polis memuru Ökkeş Koyuncu'ya silahlı saldırı düzenlemek isteyen İlhan T., siyah çarşaf giyerek kadın kılığına girdi. 7 Ağustos tarihinde cuma namazı için İbni Sina Camii'ne giden Koyuncu'yu takip eden şüpheli, cami önünde harekete geçti.

Yükseköğretimde Öğrenci Affı Resmi Gazete’de

Öğrenci affına ilişkin düzenlemeleri de içeren 'Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle 2022'den önceki aflardan yararlanmayan öğrenciler için yeni bir hak tanındı.

Hakan Fidan: Mekke Anlaşması Kimseyi Hedef Almıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın dosta güven verdiğini söyledi. Fidan, bu ittifakın kimseyi hedef almadığını ve saldırı olmadığı sürece hiçbir ülkenin hedefte olmadığını ifade etti.