NEW JERSEY’DE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ
New Jersey eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar, büyük sel felaketine yol açtı ve bu nedenle olağanüstü hal ilan edildi. NBC News’ten alınan bilgilere göre, New Jersey Valisi Phil Murphy, eyaletin Plainfield bölgesinde bir aracın sel sularına kapılması sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Murphy, “Lütfen evinizde kalın ve gereksiz seyahatlerden kaçının” diyerek halka dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.
MANHATTAN’DA SEL GÖRÜNTÜLERİ YAYILDI
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, aşırı yağmur nedeniyle Manhattan’daki metro istasyonlarının da sel baskınına uğradığı, suların tren vagonlarının içine kadar girdiği, bu nedenle yolcuların ıslanmamak için koltukların üstüne çıktığı görüldü. New Jersey’de, bu yılın Temmuz başlarında etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonucunda devrilen ağaçların altında kalan üç kişi hayatını kaybetmişti.
TEXAS’DA DA SEL FELAKETİ YAŞANDI
Ayrıca, ABD’nin güney eyaleti Teksas’ta 4 Temmuz’da aniden başlayan şiddetli yağış sonucunda Kerr bölgesindeki Guadalupe Nehri taşarak geniş çapta bir sele yol açmıştı. Bu felakette şu ana kadar 129 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 150 kişinin kaybolduğu ve arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
AÇIKLAMA YAPILDI
New York Şehri Acil Durum Yönetimi, sosyal medya platformu X üzerinden, “Bodrum katında yaşıyorsanız, tetikte olun. Ani sel, gece boyunca da dahil olmak üzere, çok az uyarıyla meydana gelebilir. Telefon, el feneri ve acil durum çantanızı yanınızda bulundurun. Daha yüksek bir yere taşınmaya hazır olun” uyarısı yaptı. FlightAware sitesinin verilerine göre, aşırı yağmur nedeniyle New Jersey’deki Uluslararası Newark Liberty Havalimanı’nda 159 uçuşun iptal olduğu belirtildi.