Halep'in kuzeyi ve doğusundaki 'cephe çizgisi' için Türkiye'yi tehdit eden Suriyeli komutanın kimliği henüz açıklanmadı.
Suriyeli komutan, Türkiye'nin 'cephe çizgisi'ni ihlal etmesi durumunda 'kararlılık ve güçle' karşılık verileceği tehdidinde bulundu.
Reuters'ın haberine göre, Suriye hükümeti yanlısı güçlerin komutanı Halep’in kuzeyinde ve doğusundaki ‘cephe çizgisine’ yaklaşmaması konusunda Türkiye’yi tehdit etti. Haberde açıklamayı kimin yaptığı ise belirtilmedi.
Reuters'ın haberine göre Suriye ordusuyla birlikte hareket eden güçler, Halep kentinin kuzeyinde ve doğusunda bulunan mevzilerine yönelik Türkiye'den gelebilecek tüm hareketlere karşı uyarıda bulundu ve bu yöndeki hareketlere 'kararlılık ve güçle' karşılık vereceklerini kaydetti.
Reuters, söz konusu grubun komutanının Halep'teki cepheleri ziyaret ederken yaptığı açıklamaların yer aldığı metnin aynı grubun bir yetkilisi tarafından kendilerine de gönderildiğini aktardı.
Haberde söz konusu komutanın adı, hangi ülke vatandaşı veya mensubu olduğu grubun adı belirtilmedi.
Açıklamada cephe çizgisine yaklaşılması halinde 'kırmızı çizgilerin' ihlal edilmiş olacağı savunularak "Hiç kimsenin DEAŞ ile mücadele kisvesi altında müttefik kuvvetlerin mevzileri yakınına gelmeye teşebbüs etmesine izin vermeyeceğiz" denildi.