Milli Eğitim Bakanlığı, geçmişte yöneticilik yapmış öğretmenler için yeni bir yönetici yetiştirme programı başlattı. Binlerce öğretmen, müdür ve müdür yardımcısı olabilmek için başvuruda bulundu. 1 Eylül itibarıyla başlayan eğitimlere katılan öğretmenler, il merkezlerinde uzun saatler sürecek dersler alacak.
EĞİTİMLERE ULAŞIM SORUNU
Eğitimlere katılan öğretmenlerin çoğu, uzun mesafelerden geliyor. Bu durum, öğretmenlerin devamsızlık yapmamaları için binlerce liralık yol masraflarını göze almalarını gerektiriyor. Eğitimlerin sonunda elde edilecek unvanın yanı sıra, öğretmenlerin masraflarının karşılanması için yolluk ödemesi yapılması gerekmektedir.
ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ
Bu eğitimler önemli bir amaca hizmet etse de, sendikaların bile öğretmenlerin yaşadığı bu zorlu koşullara dikkat çekmediği görülüyor. Öğretmenlerin bu ağır yük altında mağduriyet yaşadığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.