Oğul Kaddafi’nin kaderi aşiretin elinde!

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam Kaddafi hakkında verilen idam kararı hakkındaki son sözü, kendisini elinde tutan Zintan aşireti söyleyecek. Aşiretin tutumunu, ülkede son haftalarda Trablus-Tobruk arasında ve Trabluslu güçlerin kendi içinde değişen dengeler belirleyecek. Muammer Kaddafi rejimine karşı 17 Şubat 2011'de yapılan devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Haziran 2014 seçimlerini takiben ortaya çıkan Trablus ve Akdeniz kıyısındaki Mısır sınırına yakın Tobruk'ta olmak üzere iki ayrı yönetim bulunuyor. İki yönetim, askeri ve siyasi ittifaklara dayalı çatı yapılardan oluşuyor ve içlerinde birçok farklı bileşeni barındırıyor. Ülkenin kuzeybatısına, Trablus'a 140 kilometre uzaklıktaki bölgede yaşayan Zintan aşireti, 2011'den bu yana Seyfül İslam'ı, Zintan şehir hapishanesinde tutuyor. Geçen gün ise, Trablus İstinaf Mahkemesi, Seyfül İslam'ı 17 Şubat 2011'de çıkan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak ve göstericileri öldürmek, köy ve şehirleri kuşatma altına almak ve kamu mallarını zarara uğratmak" gibi suçlamalar nedeniyle idama mahkum etmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Trump, Erdoğan’ı Harika Bir Lider Olarak Tanımladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayarak İran ile yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. İsrailli bir muhabir, İsrail ile Türkiye arasında bir çatışma ihtimalini sordu.

Fenerbahçe Yeni Hocasını Cuma Günü Açıklayacak

Süper Lig'de gelecek sezon şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de başkanlık seçimi sonrası Aziz Yıldırım liderliğinde yeni teknik direktörün Aykut Kocaman olduğu kesinleşti. Sarı-lacivertli kulüp Kocaman'ı cuma günü kamuoyuna duyuracak.

Bakanlık BYD Teşvik Sürecini Askıya Aldı

BYD firması, Türkiye'de 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi kurmak için Manisa'da yer tahsisi yapmış ve yatırım sürecini başlatmıştı. Ancak yatırımda beklenen ilerleme kaydedilmeyince teşvik süreci 2026 yılı başında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından askıya alındı.

Seçil Erzan Yeniden Yargılanacak: İlk Duruşma 11 Eylül’de

Seçil Erzan, banka şube müdürü Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belezoğlu gibi isimleri dolandırdığı iddiasıyla 102 yıl 2 ay 2 gün hapis cezasına çarptırıldı. Avukatların itirazı üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi bu cezayı bozdu.

CHP’de 9 Kişi Kesin İhraçla Disipline Gönderildi

CHP Merkez Yönetim Kurulu bugün saat 13.00'te toplandı, 9 parti üyesinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği duyuruldu. Toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık etti.