KKTC’NİN 50’NCİ YILI KUTLAMALARI
Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 50. yıl coşkusu devam ediyor. Kutlamaları değerlendiren KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türk ordusunun gerçekleştirdiği çıkarma ve gövde gösterisini gururla izlediklerini ifade etti. Töre, Türk dünyasının acil bir askeri pakt oluşturması gerektiğini vurgulayarak, bu birliğin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.
ZORLU TÖRE’NİN AÇIKLAMALARI
Töre, Türk dünyasının birlik oluşturmasının gerekliliğine vurgu yaparken, Kıbrıs ve Karabağ’da yaşananları örnek gösterdi ve birlik halinde kimseye karşı durulamayacağının altını çizdi. Ayrıca, federasyon projesinin artık mümkün görünmediğini, iki ayrı toplum ve devlet olarak geleceğin planlanması gerektiğini belirtti.
TÜRK ORDUSU İLE İLGİLİ OLARAK BEKLENTİLER
Töre, Türk ordusunun gösterdiği gücün önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin haklarını koruması ve topraklarını kaybetmemesi adına askeri birliğin hayati önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, Türk Devletler Teşkilatı’na üye olmanın tanınmaya dönüşmesi ve Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan gibi ülkelerin KKTC’yi tanımasını beklediklerini belirtti. Son olarak, Türkiye’nin ve KKTC’nin siyasi birlik ve askeri manevraya ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, tarihi kutlamaların duygularını güçlendirdiğini belirtti.