TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN YANGIN HABERİ
Türkiye, ihmaller zincirinin sonucu olarak yaşanan bu korkunç yangın olayıyla sarsıldı. Bolu’nun kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak gecesi meydana gelen yangın, 78 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlandı. Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 41 şüpheli gözaltına alındı ve 28 şüpheli tutuklandı. Ancak, 9 kişi daha sonra tahliye edildi.
YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Kartalkaya’daki facianın duruşmasında, otelin yönetim kurulu üyesi ve sahibi Halit Ergül’ün kızı olan tutuklu sanık Ceyda Hacıbekiroğlu’nun savunması alındı. Olay gecesine dair bilgileri paylaşan Ceyda Hacıbekiroğlu, “Olay gecesi ben de oradaydım. En yakın arkadaşımı da kaybettim. 6’ncı katta kalıyordum seslere uyandım. Eğlence sesleri, diye düşündüm. Yardımcım kapıyı açarak duman kokusu hissedip beni uyandırdı” dedi.
ÇOCUKLARINI KİMİN KURTARDIĞINI BİLMİYOR
Ceyda Hacıbekiroğlu, sundurmaya indikten sonra merdivenle aşağıya indiğini belirtti ve şu şekilde devam etti: “Çocuklarımı kim kurtardı bilmiyorum. Anneme de çatıya çıkmasını söyledim, kurtulduğumu söyledim. Annemi de çıkartmışlar. O nasıl oldu bilmiyorum. Yüzümde ve elimde kesikler vardı.” Yangın sırasında otelin durumu hakkında da bilgi verdi ve itfaiye ile iletişimini aktardı. Bütün bu zorlukların içinde, “Otelin patronu babamdır” ifadesinde bulundu ve kendisinin imza veya talimat verme yetkisinin olmadığını dile getirdi.
Ceyda Hacıbekiroğlu, babası Halit Ergül hakkında da bilgi vererek “Böyle bir trajedinin yaşanması beni derinden üzdü. Şirkette 5 kişi bulundurma zorunluluğu vardı ve biz yönetime alındık. Ancak, bizim sorumluluğumuz ve yetkimiz olmamasına rağmen babam bizi yönetim kuruluna aldı” şeklinde savunmasını sürdürdü.