Pakistan Bakanı Tarar, Erdoğan’ı övdü

PENÇE KUDRETİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Liderlik Vizyonu

Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğine ve yöneticiliğine yönelik övgülerde bulundu. Tarar, Filistin başta olmak üzere Müslümanlarla ilgili küresel konulardaki kararlılığına dikkat çekti. Pakistan Enformasyon Bakanlığından elde edilen verilere göre, TRT Urduca Müdürü Dr. Furkan Hamit’in “Recep Tayyip Erdoğan, İslam Dünyasının Kaplanı” başlıklı kitabının tanıtımı için bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliğe, Pakistan Enformasyon Bakanı Tarar, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, TRT Urduca Müdürü Hamit ve çok sayıda üst düzey yetkili ile davetli katıldı.

TARAR’DAN ERDOĞAN’A ÖVGÜLER

Etkinlikte yaptığı konuşmada, Tarar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “halkın lideri ve etkili bir yönetici” olarak tanımlayarak, Erdoğan’ın liderlik vasfına övgülerde bulundu. Pakistan ile Türkiye arasındaki tarihi bağların önemi üzerinde durarak, Erdoğan’ın kriz anlarındaki insani girişimlerini vurguladı. Tarar, iki ülke arasındaki ilişkilerin insani ortak değerlere dayandığını ve bu bağın Kurtuluş Savaşı yıllarına dek uzandığını ifade etti. Ayrıca, iki ülke halkları arasındaki duygusal bağlara da dikkat çekerek, “Doğal afetlerden milli gurur yaşanan anlara kadar, insanlarımız yan yana duruyor, empati ve sevinçle birleşiyor.” şeklinde konuştu.

Tarar, Erdoğan’ın özellikle Filistin meselesi üzerinde güçlü bir duruş sergilediğini belirtti. “Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada güçlü bir duruş sergiliyor” diyerek, Gazze’deki insani ablukayı da kınadı. Tarar, “Pakistan, yardım, destek ve dualarla Filistin’in yanında durmaya devam edecek.” ifadesini kullandı. Ayrıca, Hamit’in Erdoğan’ı “dünyanın kaplanı” olarak nitelendirdiğini ve bu unvanın adanan bir liderlikle kazanıldığını hatırlatarak, kitabı için Hamit’i tebrik etti.

“Recep Tayyip Erdoğan, İslam Dünyasının Kaplanı” başlıklı kitabın yazarı Hamit, Erdoğan’ın olağanüstü bir lider olduğuna dikkat çekerek, yalnızca Türkiye’de değil, Müslüman dünyasında kalıcı bir iz bıraktığını belirtti. Hamit, Erdoğan’ın siyasi yolculuğunu kamuya hizmet, refah odaklı yönetişim ve demokratik değerlere bağlılık olarak nitelendirerek, “Onun mücadelesi ve vizyonu Türkiye tarihinin sadece birer bölümü değil, tüm Müslüman ümmet için ilham kaynağıdır.” dedi. Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin elde ettiği başarıların da altını çizen Hamit, Erdoğan’ın etkisinin ulusal sınırları aştığını ve onu Müslümanlar için küresel alanda yönlendirici bir güç haline getirdiğini ekledi. Ayrıca, Pakistan ile Türkiye arasındaki derin manevi ve tarihi ilişkilerin önemini vurgulayarak, Erdoğan’ın Pakistan yönetimi ve halkıyla bağlarının güçlü olduğunu belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Türkiye Podcast Dinleme Süresi 45 Dakikaya Ulaştı

Türkiye'de podcast dinleme alışkanlıkları artıyor; günlük süre 45 dakikaya ulaştı. Üç kişiden birinin yürüyüşte veya çalışırken dinlediği içerikler, markalar için önemli bir iletişim kanalı haline geldi. Karnaval, bu alandaki liderliğini güçlendiriyor.

Borusan Ventures Flai’ye Yatırım Yaptı

Borusan Ventures, otomobil bayilerinin müşteri iletişimini Sesli Yapay Zekâ ile geliştiren Flai’ye 4,5 milyon dolarlık tohum yatırımı gerçekleştirdi.

Rize’deki Sel Felaketinin Maddi Zararı 1,2 Milyar Lira

Rize'deki Eylül ayındaki sel ve heyelan felaketinin izleri büyük ölçüde temizlendi ve hasarın maddi boyutu belirginleşti.

Rize’deki Sel Felaketinin Maddi Zararı 1,2 Milyar Lira

Rize'de 19-20 Eylül tarihlerinde meydana gelen sel ve heyelan sonrası hasar önemli ölçüde giderildi ve maddi kayıplar belirlendi.

Leroy Sane Galatasaray’da Beklentileri Karşılayamadı

Galatasaray, Bayern Münih ile sözleşmesi sona eren Leroy Sane'yi kadrosuna kattı, fakat yıldız oyuncu beklenen performansı sergileyemedi. Konuyla ilgili ilginç bir gerçek gün yüzüne çıktı.