Rize’deki Sel Felaketinin Maddi Zararı 1,2 Milyar Lira

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Doğu Karadeniz bölgesinde, özellikle Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon illerinde 19-21 Eylül tarihleri arasında yaptığı sarı kodlu uyarı sonrasında etkili olan şiddetli sağanak, günlük yaşamı olumsuz bir şekilde etkilemişti. Rize ve Artvin’de, derelerin su seviyeleri ile debisinin yükselmesiyle birlikte taşkınlar, sel olayları ve heyelanlar meydana gelmişti. Ardeşen-Çamlıhemşin Karayolu’nda Şenyamaç köyü mevkisinde bulunan bir köprü, su seviyesinin artması nedeniyle çökerken, bu durum Ayder Yaylası’na ulaşımı durma noktasına getirdi. Ayrıca, Ardeşen’de Durak Deresi’ne yakın sosyal tesislerde bulunan iki bungalov yıkıldı.

2 BUNGALOV SELE KAPILMIŞTI

Dere sularının etkisiyle turistik tesisin bahçesi ve lokantası kullanılamaz hale gelirken, Ayder Yaylası yolu üzerinde daha önce boş durumda olan iki bungalov da sel sularına kapıldı. Sel ve taşkın olayları sonucu bölgede 20’yi aşkın köy yolu, ulaşım için kapandı.

SEL AFETİNDE 1,2 MİLYARLIK BİLANÇO

Binlerce personelin sahada görev alarak müdahale ettiği sel, taşkın ve heyelan afetinin izleri büyük ölçüde silinse de, maddi hasarın boyutları netleşiyor. İl Özel İdaresi ve belediyelerin sınırları içinde yapılan hasar tespit çalışmalarına göre, toplam maddi zarar 1,2 milyar lira seviyesinde olduğu belirlendi.

1977 YILINDAN BU YANA BÖLGEMİZDE GÖRÜLEN EN YÜKSEK YAĞIŞ MİKTARI

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 1977 yılından beri bu kadar yüksek bir yağış miktarı alınmadığını belirterek, “Meteoroloji yetkililerimizin verdiği bilgilere göre bu, 1977 yılından bu yana bölgemizde görülen en yüksek yağış miktarıdır. Sadece bir trafik kazasında yol çökmesi yüzünden 5 vatandaşımız yaralandı. Bu durum, afeti görece olarak hafif geçirmemizi sağladı.” dedi.

MADDİ ZARAR 1,2 MİLYAR LİRA SEVİYESİNDE

Vali Baydaş, yaptığı hasar tespit çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan maddi zararın 1,2 milyar lira seviyesinde olduğunu vurgulayarak, “Bu rakama Karayolları, DSİ, Milli Parklar, Orman Bölge Müdürlüğü gibi kendi bütçeleriyle hasar tespiti yapan kurumlar dahil değildir.” şeklinde açıklamada bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Haftanın Kazananları Döviz Kurları ve Yatırım Fonları

Kasım ayının ilk haftasında yatırım araçlarının performansı belirlendi. Altın ve borsa değer kaybederken, döviz ve fon piyasalarında hareketlilik görüldü. Dolar ve altının haftalık durumu merak ediliyor.

Hafif Ticari Araç Aydınlatma Direğine Çarptı, 5 Yaralı

Kartepe'de hafif ticari aracın direğe çarpması sonucu 5 kişi yaralandı. Olay sonrası yaralılar hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Boğazı’nda Erkek Cesedi Bulundu

İstanbul Boğazı'nda balık tutanlar, sahilde bir erkek cesedi keşfetti. Olayın ardından ceset Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Motosiklet Hırsızlığı Şüphelisi S.C. Tutuklandı

Ankara'da dört ilçede motosiklet çalan iki kişi arasından biri yakalandı. Sorgulanan şüpheli, mahkemece tutuklandı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarında görüntülendi.

Sarıyer’de Kaza, Motosikletin Üzerine Devrildi

Sarıyer'de bir hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle önce park halindeki bir araca çarptı, ardından motosikletin üzerine devrildi. İki kişi yaralandı, sürücü gözaltına alındı.