Penta Park Davasında Gelişme Var!

DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

115 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Penta Park Sitesi’ndeki yıkım olayına dair 2’si tutuklu olmak üzere 3 sanığın yargılandığı davanın 6’ncı duruşması gerçekleştirildi. Dava, Kahramanmaraş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmaya, inşaat şirketinin yetkilisi tutuklu Mesut Başkır (78), statik proje müellifi tutuklu Özcan Çakmak (61) ve tutuksuz sanık Metin Başkır (62) katıldı. Ayrıca, taraf avukatları ve yaşamını yitirenlerin yakınları da duruşmada yer aldı. Mahkeme başkanı, Penta Park Sitesi’nin altındaki bankalarla ilgili devam eden soruşturmanın sonucunu beklediklerini ifade etti.

SANIKLARIN SAVUNMALARI

Sanıklar, daha önceki savunmalarına ekleme yapmaları gerekip gerekmediği konusunda sorulara yanıt verdiler. Özcan Çakmak, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Binanın altında bulunan bankalara karşı belgeler gecikmekte. Sanki tek kusurlu bizlermiş gibi algı oluşturulmakta başkanım. Ben 28 aydır tutukluyum tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu. Mesut Başkır ise sağlık sorunları nedeniyle geniş bir savunma yapamayacağını belirterek, “28 aydır tutukluyum, sağlık sorunlarım nedeniyle geniş savunma yapamayacağım” diyerek iddiaları kabul etmedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.