ABD’DE KISITLAMALARIN GÜNDEME GELİŞİ
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, basın mensuplarının Pentagon’a erişimine getirilen kısıtlamalar konusunda bilgi verdi. Hegseth, “Basın artık Pentagon koridorlarında dolaşamayacak” diyerek, medyanın Pentagon’u değil, halkın yönettiğini ifade etti. Ayrıca, belirlenen kurallara uymayanların binaya alınmayacağını da dile getirdi.
REFAKATÇİ İLE GİRİŞ YENİ DÜZENLEMELER
ABD basınında yer alan haberlere göre, Pentagon tarafından hazırlanan bilgi notunda medya mensuplarına getirilen yeni kurallar detaylandırıldı. Bu yeni düzenlemeye göre, basın mensupları artık daha önce erişim sağlayabildikleri birçok alana, yanlarında Bakanlıktan bir refakatçi olmadan giremeyecek.
BİLGİLERİN YAYINLANMASI ÜZERİNE YENİ KURALLAR
Ayrıca, Pentagon’a akredite olan basın mensuplarının, Bakanlığa giriş yapmak için belirli bilgileri yayınlamayacaklarına dair bir belge imzalamaları gerekecek. Bu bilgilerin ‘gizli’ olmaması durumunda bile, basın mensuplarının bu bilgileri yayınlamak için bir yetkilinin onayını almaları zorunlu olacak.