Putin’den hipersonik silah açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den hipersonik silah konusunda açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin 2002’de anti-balistik füze anlaşmasından çekilmesinin, kendilerini hipersonik silah geliştirmeye zorladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke genelinde kutlanan Silah Üretici Günü’nde geliştirdikleri silahlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eskiden yabancı ülkelere silah üretiminde yetişmeye çalıştıklarını dile getiren Putin, “Rusya, modern tarihinde ilk defa en modern silah türlerine sahip. Bu silahlar, güç, hız ve en önemlisi keskinlik konusunda var olan silahları geçiyor. Dünyada hiç kimse şimdilik bu tür silahlara sahip değil.” ifadesini kullandı.

“Avangard” kıtalararası hipersonik füzeyi de geliştirdiklerini anımsatan Putin, bu füzenin sesten 27 kat hızlı hareket ettiğine ve dikey ve yatay şekilde yön değiştirdiğine dikkati çekti.

ABD’nin 2002’de anti-balistik füze anlaşmasından çekildiğini anımsatan Putin, “ABD’nin bu anlaşmadan çekilmesi, Rusya’yı hipersonik silah geliştirmeye zorladı. ABD’nin füze savunma sistemlerine karşı bu silahı üretmek zorunda idik.” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Petrol Yükseldi, Borsalar Düştü, OECD Uyardı

Piyasalardaki endişeler, Ortadoğu'da ateşkes beklentilerine rağmen saldırıların sürmesiyle arttı. Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yolcu terminaline insansız hava aracı saldırısı düzenlendi.

Fabrikada 3 İşçi Elektrik Çarpmasıyla Hayatını Kaybetti

Samsun'un İlkadım ilçesindeki bir organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikanın çelikhane tesisinde saat 21.40 sıralarında üç işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Varlık Barışı Resmi Gazete’de: 20 Yıl Vergi Yok

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanun varlık barışı ve yurt dışı kazançlara 20 yıl süreyle gelir vergisi müstesnası getiriyor. Amme alacağı tecilinde azami taksit süresi 36 aydan 72 aya çıkarılacak.

Şebnem Ferah 6 Yıl Sonra Sahnede

Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, 6 yıl aradan sonra sahnelere döndü. Hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği ünlü şarkıcı, seneler sonra ilk konserini İstanbul'da verdi.

Kızının Gözü Önünde Öldürülen Kadın Davası

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'nde görevli yüksek mühendis Başak Gürkan Arslan, geçen yıl 9 Eylül'de kayınpederi ve eşi tarafından 5 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan sanıklar tutuklandı.