Bakanlığın açıklamasında, ramazan ayında vatandaşların temel gıda ürünlerine uygun fiyatlarla ve kolay şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla kapsamlı bir çalışmanın yürütüldüğü ifade edildi. Bu çerçevede gıda toptancıları, yerel market yöneticileri, zincir market yöneticileri, sektör temsilcileri ve ilgili meslek odalarıyla bir dizi görüşme gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, bu görüşmelerin detayları hakkında şu bilgiler verildi: “Görüşmelerde, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde vatandaşlarımızın lehine fiyat istikrarının korunması, kampanyaların ve indirim uygulamalarının artırılması, gıda ürünleri arz sürekliliğinin sağlanması ve fırsatçılığa karşı önlemler alınması konularında mutabakat sağlanmıştır. Şartlar çerçevesinde, gıda erişimini daha ekonomik hale getirecek tedbirlerin uygulanmasına yönelik gerekli adımlar atılmıştır.”
DENETİMLER DEVAM EDECEK
Ticaret ve Tarım ve Orman bakanlıklarının koordineli bir şekilde yürüttüğü yoğun denetimlerin ramazan süresince artarak devam edeceği vurgulandı. Açıklamada, “Piyasalar titizlikle kontrol edilecek, haksız fiyat artışları, stokçuluk ve spekülatif girişimlere karşı denetimler kararlılıkla sürdürülecektir.” denildi.
VATANDAŞLARDAN BİLDİRİM BEKLENTİSİ
Açıklamada, vatandaşların fahiş fiyat artışı ve haksız ticari uygulamalarla karşılaşmaları durumunda ne yapmaları gerektiği de dile getirildi: “Vatandaşlarımızın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Artışı Bildirim Uygulaması, Ticaret İl Müdürlükleri ve Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ile durumu bildirmeleri büyük önem taşımaktadır. İlgili başvurular dikkatle değerlendirilecek ve gerekli idari işlemler ivedilikle gerçekleştirilecektir. Hükümetimizin önceliği, vatandaşlarımızın sofrasını korumak, piyasadaki arz ve talep dengesini sağlamak ve kutsal Ramazan ayının huzurunu gölgelememektir.”