Rasim Ozan Kütahyalı’ya Soruşturma Başlatıldı

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden ‘CHP’nin 38. Olağan Kurultayının iptal edileceği ve partiye geçici kayyum atanacağı’ yönünde iddialarda bulunan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçu çerçevesinde soruşturma başlatıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘CHP kurultayının iptali ve CHP’ye yönelik kayyum iddialarıyla’ ilgili sosyal medya paylaşımlarına yönelik adli soruşturmanın başladığını bildirmişti.

BAKAN TUNÇ’UN AÇIKLAMALARI

Bakan Tunç, konuyla ilgili olarak şu şekilde değerlendirmelerde bulundu: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bazı CHP delegelerinin şikayetleri üzerine başlatılan adli soruşturma ile birlikte, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan CHP’nin 38. Olağan Kurultayının iptali davalarına dair çeşitli sosyal medya paylaşımları yapılmaktadır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon amaçlı bu tür asılsız iddialara itibar edilmemelidir. İlgili paylaşımlar, Türk Ceza Kanununun 217/A maddesi kapsamında ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu’ olarak değerlendirilmekte ve bu nedenle adli soruşturma başlatılmıştır.”

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN UYARI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada Kütahyalı’nın iddialarına yer verdiği bir paylaşımda bulunarak, “Yargı süreçleriyle ilgili algı oluşturmak amacıyla ortaya atılan asılsız iddialara itibar etmeyiniz” şeklinde bir açıklama yaptı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Petrol Yükseldi, Borsalar Düştü, OECD Uyardı

Piyasalardaki endişeler, Ortadoğu'da ateşkes beklentilerine rağmen saldırıların sürmesiyle arttı. Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yolcu terminaline insansız hava aracı saldırısı düzenlendi.

Fabrikada 3 İşçi Elektrik Çarpmasıyla Hayatını Kaybetti

Samsun'un İlkadım ilçesindeki bir organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikanın çelikhane tesisinde saat 21.40 sıralarında üç işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Varlık Barışı Resmi Gazete’de: 20 Yıl Vergi Yok

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanun varlık barışı ve yurt dışı kazançlara 20 yıl süreyle gelir vergisi müstesnası getiriyor. Amme alacağı tecilinde azami taksit süresi 36 aydan 72 aya çıkarılacak.

Şebnem Ferah 6 Yıl Sonra Sahnede

Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, 6 yıl aradan sonra sahnelere döndü. Hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği ünlü şarkıcı, seneler sonra ilk konserini İstanbul'da verdi.

Kızının Gözü Önünde Öldürülen Kadın Davası

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'nde görevli yüksek mühendis Başak Gürkan Arslan, geçen yıl 9 Eylül'de kayınpederi ve eşi tarafından 5 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan sanıklar tutuklandı.