Rheinmetall CEO’sundan Stok Krizi Uyarısı

DÜNYA GÜVENLİK DENGELERİNDE KRİTİK AÇIKLAMALAR

Dünyanın önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Rheinmetall’in CEO’su Armin Papperger, küresel güvenlik dengelerine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Devam eden çatışmaların mühimmat tüketimini hızlandırdığını vurgulayan Papperger, mevcut stokların beklenenden hızlı bir şekilde azaldığını belirtti. Avrupa ülkeleri, ABD ve Orta Doğu’daki askeri envanterlerin ciddi bir baskı altında olduğuna dikkat çeken Papperger, çatışmaların sürmesi durumunda özellikle füze stoklarının kritik seviyelere ulaşabileceğini kaydetti.

< b>BİR AY DAHA SÜRDÜĞÜ TAKDİRDE FÜZE KALMAYACAK

Rheinmetall CEO’su Armin Papperger, “Sanıyorum şu anda Avrupalıların, Amerikalıların Ortadoğu’nun stokları tükenmiş, ya da tükenmek üzere. Füzeye devasa bir ihtiyaç var; hava savunma sistemlerine devasa bir ihtiyaç var; ve bu talep her yerden gelmeye devam edecek. Bir ay daha sürerse ekimizde neredeyse hiç füze kalmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Papperger’in açıklamaları, küresel savunma stratejilerinin yeniden gözden geçirileceğine işaret ederken, olası bir stok krizi ihtimali uluslararası kamuoyunda ciddi endişeye yol açtı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Trump’ın Japonya Ziyaretinde Pearl Harbor Vurgusu

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya Başbakanı ile görüşmesi sırasında Pearl Harbor ile alakalı rahatsız edici bir şaka yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Nevşehir Aksaray Karayolunda Zincirleme Kaza Meydana Geldi

Nevşehir'de meydana gelen sağanak yağış sonrası kayganlaşan yolda zincirleme kaza yaşandı. Kazada baba ve oğlu hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı.

Senatör Sanders’dan İsrail’e Silah Satışına Karşı Tasarı

Bernie Sanders, İsrail'e silah satışlarını durdurmak amacıyla yeni bir tasarı önerdi.

ABD’den BAE Kuveyt ve Ürdün’e Silah Satışı Onayı

ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Ürdün'e toplamda 16 milyar dolarlık silah satışını onayladı.

Ankette ABD Seçmen Görüşleri İran Saldırılarına Dair Belirgin Farklılıklar Gösterdi

Orta Doğu'daki çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte, ABD'de yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 56'sı İran'ın saldırılarının İsrail'e yarar sağladığına inanıyor.