Rus üniversitelerden şok Türkiye kararı!

Rusya'daki 44 üniversite ve yüksek eğitim kurumunun büyük bir bölümü, Türkiye ile akademik ilişkileri dondurdu.

Eğitim ve Bilim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye’deki eğitim kurumları ile işbirliği olan 44 Rus yükseköğretim kurumunun büyük bölümü, Türkiye’deki partnerlerine işbirliği anlaşmalarını tek taraflı olarak iptal ettiklerini veya askıya aldıklarını bildirdiler" dendi.

Akademik değişim programları çerçevesinde Türkiye'de bulunan Rus öğrenciler de geri çekiliyor.

Bu öğrencilerin sayısının 100'den az olduğu tahmin ediliyor.

Açıklamada Rusya'da eğitim gören 1000'den fazla Türk üniversite öğrencisinin ise bu karardan etkilenmeyeceği de bildirildi.

Rusya Eğitim ve Bilim Bakanı Dmitri Livanov, "Bütün üniversitelere Türk öğrencilerin provokasyonlardan korunması için her türlü önlemi alma talimatı verdik" dedi.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler, 24 Kasım tarihinde Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağını düşürmesi ardından bozuldu.

BBC

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Bebek Bezine Gizlenen 381 Bin Avro Antalya’da Bulundu

Antalya'ya Paris'ten gelen bir yolcunun bagajında yapılan detaylı aramada, bebek bezlerinin içine gizlenmiş halde 381 bin 750 avro nakit para bulundu. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yürütülen risk analizi sonucunda şüpheli yolcu takibe alındı.

Üç İlde Ara Seçimlerde Oy Verme Sona Erdi

YSK Başkanı Mutta bugün altı beldede belediye ara seçimleri yapıldığını açıkladı. Ülke genelinde 355 mahallede muhtarlık seçimi de gerçekleştirildi.

Bursaspor, Amine Boutrah’yı Transfer Etti

Bursaspor şampiyonluk kadrosu kurma hedefiyle transfer piyasasında bütçe disiplinini koruyarak sol kanat oyuncusu Amine Boutrah'ı kadrosuna kattı. Kulüp, 25 yaşındaki oyuncuyu resmen duyurdu.

Erdoğan: Sıfır Atık Ekonomiye 365 Milyar TL Katkı Sağladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Sıfır Atık Forumu'nun gala yemeğine katıldı. Erdoğan, Sıfır Atık Hareketi ile hayata geçirilen projelerin ekonomiye 365 milyar lira katkı sağladığını belirtti.

Bakan Fidan’dan İsrail’e Müzakere Uyarısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore ziyareti sırasında iki ülke arasındaki stratejik işbirliğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Kore ile işbirliğine büyük önem verdiğini belirtti.