Dün akşam saatlerinde ajanslara düşen son dakika haberinde CHP'li milletvekili Bülent Tezcan'ın vurularak yaralandığı belirtiliyordu. Bu haberin gelmesinin ardından kısa süre sonra saldırganın yakalandığı haberi geldi.
İsminin Alparslan Sargın olduğu öğrenilen saldırganın gazetecilerin sorusuna verdiği "bu kelepçeler bana devletimin verdiği şeref madalyasıdır" tepkisi, akıllara durgunluk verdi.
Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Sargın’ı yakalamak için çalışma başlattı. Kuşadası’nda yakalanan Sargın, emniyete götürüldü.
Kuşadası’nda yakalandıktan sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Alparslan Sargın, burada basın mensuplarının ’Saldırıyı neden yaptınız?’ sorusuna, "Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır" şeklinde cevap verdi.
Sargın’ın yaralama suçundan sabıkası olduğu belirlendi.
BÜLENT TEZCAN YARALANDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın’da bir restoranda yemek yerken, uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralandı.
Tezcan dün, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra akşam saatlerinde yaklaşık 30 kişiyle birlikte, CHP Aydın İl Başkanlığı binasının üst katındaki Hamsinoz Restoran’a gitti. Tezcan yemek yerken, bir başka masada arkadaşı Fatih Y. ile birlikte içki içen Alparslan Sargın, bağırarak silahını çekti ve Tezcan’a bir el ateş etti. Tezcan ayağına isabet eden kurşunla yaralandı. Silah sesi üzerine restoranda büyük bir panik yaşandı.
Sargın, arkadaşı Fatih Y. ile kaçarken, ambulansla Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Tezcan ameliyata alındı.