Selçuk Tengioğlu Ceza Alacak mı?

SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreninde, Atatürk Kültür Merkezi’nden çıkarken fiziki bir saldırıya uğradı. Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 2004 yılında iki çocuğu öldürme suçundan 16 yıl cezaevinde kaldığı ve 2020’de şartlı salıverme ile serbest kaldığı öğrenildi. Tengioğlu’nun geçmişteki suçu, şartlı salıvermenin yeniden tartışılması gerektiğini gündeme getiriyor. Avukat Rezan Epözdemir, “Sosyologlar, pedagoglar, psikologlar bununla ilgili bilimsel bir değerlendirme yapmalı. Biz de otomatik olarak adli, idari olaya karışmadı, cezaevinde suç işlemedi. ‘Hemen bu durumdan faydalansın’ diyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değil.” şeklinde konuştu.

PENALTI BEKLENİYOR

Rezan Epözdemir, “Tengioğlu, hem Özgür Özel’e saldırısından ceza alacak, hem de daha önce işlediği suçlar nedeniyle kalan hapis cezasını çekmek üzere cezaevine geri dönecek.” diyerek, “Türk Ceza Kanunu (CMK) 86. maddesindeki kasten yaralama söz konusu olur. CMK 100. madde değişti yaralamalarda iki yılın altında bile olsa tutuklama tedbirine hükmedilebiliyor. Burda da 4 aydan bir yıla kadar bir hapis söz konusu. Denetim süresi içinde yeni bir suç işlediği için hem bu suç nedeniyle cezasını yatacak, hem de şartlı salıverme kararı geri alınacak.” ifadelerini kullandı.

OLAYIN ARKA PLANI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cenaze töreninden çıktığında saldırıya uğradı. Korumaların müdahale etmesiyle Özel uzaklaştırılırken, saldırgan Selçuk Tengioğlu gözaltına alındı. Saldırı sonrasında arbede yaşandı ve güvenlik görevlileri durumu kontrol altına almaya çalıştı. Özel, olaydan sonra tehditler aldıklarını, saldırının planlı olduğu düşüncesinde olduğunu belirtti. Saldırgan Tengioğlu ise ifadesinde, “Önceden yemek kartı için Cumhuriyet Halk Partisi’ne başvurdum ancak vermediler. CHP’nin sokağa gençleri çağırmasıyla ilgili daha önceden biriktirdiğim sinirimi içimde muhafaza ediyordum. Bir saldırı niyetim yoktu ancak gördüğüm anda sinirlerime hakim olamadım.” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.

Şara’dan Türkiye ve Üç Ülkeye Teşekkür Mesajı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Sezar Yaptırımları'nın kaldırılmasının ardından Suriye halkını kutlayarak, bu süreçte destek veren Türkiye, ABD, Katar ve Suudi Arabistan'a teşekkür etti.

Perakende Ticaret İdari Para Cezaları Artırıldı: Resmi Gazete’de Yayımlandı

Perakende ticaret denetimleri kapsamında kesilen cezalar, yeniden değerleme oranı olan yüzde 25,49 oranında yükseltildi.