A Milli Takım’da son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın’ın getirildiği duyuruldu. Önceki teknik direktör Vincenzo Montella ile yolların ayrılması, UEFA Uluslar Ligi’ndeki kötü sonuçların ardından gerçekleşti.
Sergen Yalçın'ın Göreve Başlaması
Şenol Güneş, Trabzon’daki bir etkinlikte Sergen Yalçın’ın göreve başlamasıyla ilgili soruları yanıtladı. Güneş, “Benimle görüşmediler. Sergen’i aldılar, hayırlı olsun” dedi. Ayrıca, kararların yetkililer tarafından alındığını vurguladı. Güneş, “Başarı ve başarısızlık tek bir nedenle olmaz. Kararın doğru mu yanlış mı olduğunu zaman gösterir” şeklinde konuştu.
TFF'nin Kararları ve Geçmişteki Teknik Direktörler
Türkiye Futbol Federasyonu, Montella’nın ardından Sergen Yalçın ile 4 yıllık bir sözleşme imzaladı. Yalçın, A Milli Takım’da görev yapan 27. Türk teknik direktör oldu. Daha önce milli takımda Türk hocalar dışında 4’er Macar ve İtalyan, 3’er İngiliz ve Yugoslav, 2’şer Rumen ve Alman, birer de İskoç, İrlandalı ve Hollandalı teknik adam görev aldı.
Fatih Terim Dönemi
A Milli Futbol Takımı, tarihinin en çok maçını Fatih Terim döneminde oynadı. Terim, 1990, 1993-1996, 2005-2009 ve 2013-2017 yıllarında toplam 135 müsabaka yönetmişti. Uluslar A Ligi’nde Montella ile ilk 4 maçını kaybeden ay-yıldızlı ekip, son iki sınavına kasım ayında çıkacak.
Yaklaşan Maçlar
A Milli Takım, 12 Kasım’da Belçika’yı İzmir’de ağırlayacak. 15 Kasım’da ise Fransa deplasmanına gidecek. Bu maçlar, yeni teknik direktör Sergen Yalçın yönetimindeki ilk sınavlar olacak.