SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİ
Serdar Öktem, Sinan Ateş cinayeti dosyası kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra ofisinin önünde silahlı bir saldırıya uğradı. Öktem’in aracına çok sayıda kurşun isabet etti. Olay sonrası, durumun ciddiyeti nedeniyle olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi.
AĞIR YARALANAN ÖKTEM HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Silahlı saldırının ardından ağır yaralanan Serdar Öktem, hemen hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetti. Bu üzücü durum, kamuoyunda derin bir etki yarattı.
BAŞSAVCILIKTAN İLK AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olay sonrası bir açıklama yaparak, “Avukat Serdar Öktem’e silahlı saldırı gerçekleştirilmesi ile ilgili Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başssavcı Vekili ve görevlendirilen bir Cumhuriyet Savcısı olay yerinde, şu an ilk incelemeleri yapıyor. Gelişmeler oldukça bilgi verilecek” şeklinde bilgiler sundu.
DÖRT ŞÜPHELİ YAKALANDI
Serdar Öktem’e silahlı saldırı düzenleyen 4 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonda yakalandı. Saldırının, uzun namlulu silahlarla gerçekleştirildiği belirtildi.
SALDIRI HAKKINDA DETAYLAR
Habertürk muhabiri Ceylan Sever, saldırıya dair bazı detayları paylaştı. Öktem’in aracının iç kısmında kitlendiği aktarıldı. Ayrıca, Öktem’in şu an özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi altında olduğu bilgisi verildi.