Zincirlikuyu’da 6 Ekim tarihinde saat 16.15 civarında avukat Serdar Öktem’e uzun namlulu silahlarla saldıran şüpheliler arasında yer alan S.Ö, E.P, M.K, C.Ü ve S.A’nın görev yaptıkları araç, Arnavutköy İstiklal Mahallesi ormanlık alanında terkedilmiş halde bulundu. Şüphelilerin taksi ile kaçtığının tespit edilmesinin ardından, bu aracın takibi gerçekleştirildi ve Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Odayeri mevkiinde durduruldu.
TAKSİDEN İNEREK KAÇTILAR
Araçtan inerek ağaçların arasına kaçan şüpheliler yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında 18 yaşından küçük 2 kişi ile birlikte toplamda 5 şüpheli ve onlara yardım ettiği belirlenen bir kişi yer aldı. Jandarma ekiplerinin bölgedeki aramalarında, 2 kalaşnikof tüfek, 2 tabanca, kar maskesi ve eldiven gibi çeşitli ekipmanlar da ele geçirildi. Saldırganlarla bağlantılı oldukları değerlendirilen H.Ö, Y.K, M.B, D.Y, E.K, F.E ve S.A.S isimli şüpheliler de yakalanarak gözaltına alındı, gözaltı sayısı 13’e ulaştı.
GÖZALTILARIN TUTUKLAMA SÜRECİ
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Bu kişilerden 9’u tutuklanmak üzere mahkemeye sunulurken, 4’ü ise adli kontrol talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme önünde yapılan işlemler sonucunda 9 kişi tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
AÇIK KAYITLI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Saldırı öncesinde, avukat Serdar Öktem’e yönelik gerçekleştirildiği belirlenen saldırının hazırlıkları sırasında şüphelilerin Esenyurt’taki hücre evinden çıktığı anlar kaydedildi. Görüntülerde, 5 şüphelinin park halindeki beyaz bir otomobile bindiği ve ardından, cinayeti gerçekleştirecekleri diğer araca doğru gitmek üzere sokaktan ayrıldıkları görülüyor.