OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİ ZAMAN VE YER
Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesinde, dün saat 17.30 civarında, Alparsan-1 Baraj Gölü çevresinde piknik yapan Berat Özkan, serinlemek amacıyla suya girdi. Suya girdiği esnada Özkan’ın kaybolduğunu fark eden yakınları, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talep etti.
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
İhbar üzerine muharebeyi yapan Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri hızlıca bölgeye yönlendirildi. Ayrıca, Erzurum, Bitlis ve Van’dan dalgıç desteği de talep edildi.
BEDENİNE ULAŞILDI
Baraj gölünde harekete geçen toplamda 17 dalgıç, havanın kararmasına rağmen Özkan’ın cansız bedenine saat 21.30 sularında ulaştı. Dalgıçların gayretleri sonucunda gölden çıkarılan Berat Özkan’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin yapılması için Muş Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olaya dair bir soruşturma da başlatıldı.