Serum Çıkarken Bebeğin Parmaklığı Koptu

Olayın Gerçekleştiği Yer ve Zaman

Dün akşam saatlerinde Kahta Devlet Hastanesi’nde şok edici bir olay meydana geldi. Abdülhakim ve Belgin Doğan çiftinin 3 aylık bebekleri H.S. Doğan, halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirildi. Burada yapılan muayenede bebeğe serum uygulandı. Serumun bitmesi sonrası baba, doktorla iletişime geçerek serumun çıkarılması talimatını aldı.

Bebeğin Yaralanması ve Anne’nin Tepkisi

Tedavi sürecinde bebeğe serum uygulanmaya devam ederken, odaya gelen ismi bilinmeyen hemşirenin, küçük bebeğin elindeki kelebeği çıkarmak için makasla müdahale etmeye çalıştığı sırada, maalesef bebeğin sağ baş parmağını kesti. Bu durum, büyük bir kaosa yol açtı. Bebeğinin parmağının kesildiğini gören Doğan çifti şok içerisinde kaldı. Özellikle anne, kızının kanlar içinde kaldığını görünce fenalaşıp yere düşerek bayıldı. Hastanede plastik cerrahinin bulunmaması nedeniyle, küçük bebek ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla Gaziantep’e sevk edildi.

Kesilen Parmağın Yeniden Dikilmesi

Gaziantep’teki özel bir hastaneye ulaştırılan küçük bebeğin kesilen parmağı, burada yapılan 2 ayrı operasyonla tekrar yerine dikildi. Kesilen parmağın tedavi sürecinin ara ara devam edeceği, bunun uzun soluklu olacağı öğrenildi.

Aileden Suç Duyurusu Açıklaması

Yaşanan olaya dair büyük bir üzüntü ve şok içerisinde olduklarını söyleyen baba Abdülhakim Doğan, hastane ve parmağı kesen hemşire hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve tüm hukuki haklarını arayacaklarını belirtti. Doğan, “Bütün hukuki haklarımız saklıdır. Hukuki olarak gerekli olan tüm işlemleri gerçekleştirip, hakkımızı arayacağız. Çünkü burada bir organdan bahsediyoruz. Bir organın yeniden eski haline dönmesi mümkün değil. Biz mağdur olduk, canımız yandı ve yaşadığımız bu mağduriyetin derhal giderilmesini istiyoruz. Kızımın parmağını kesen şahıs hakkında adli ve idari soruşturma yapılmasını bekliyoruz ve hemen görevden uzaklaştırılmasını talep ediyoruz. Kimsenin canı yanmasın. Sağlık her şeyin başıdır. Böyle bir ihmalin ve özensizliğin olması asla kabul edilemez,” şeklinde ifade etti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.