İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDA GÖZALTILAR SÜRÜYOR
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Şile Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” iddiaları nedeniyle gözaltına alınan Belediye Başkanı Kabadayı ile diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından 6 şüpheli Anadolu Adalet Sarayı’na yönlendirildi ve burada devam eden işlemleri sürüyor.
RÜŞVET İDDİALARI VE TANIK BEYANLARI
Tanık beyanları temelinde gerçekleştirilen çalışmalara göre, belediyedeki bazı şüphelilerin, “başkanın ricası”, “yardım” gibi ifadelerle planlı bir biçimde rüşvet talep ettikleri ve aldıkları ifade edildi. Operasyon sırasında, Şile Belediyesi Hukuk İşlerinden Sorumlu avukat A.Ş., yapı ruhsatlarının verilmesi karşılığında 20 bin Euro miktarında rüşvet alırken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
SAVCILIKTA İFADE VERME TALEPLERİ
Gözaltına alınan Avukat A. Ş., ifadesinde şu şekilde belirtti: “Şile Belediyesi ile 2025 yılı Mart ayında Avukatlık danışmanlık sözleşmesi yaparak bu kapsamda Belediye Zabıta Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Emlak Müdürlüğü ve Planlama Müdürlüğü ile alakalı hukuki bir soru sorulduğunda bunların muhatabı olarak sorulara cevap vermede görevliyim. Rüşvet konusunda ise avukatlık kanunu 58. maddesini gerekçe göstererek bu soruya savcılık makamında cevap vermek istiyorum.”
BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMALAR
Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ise şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde, şunları belirtti: “Göreve geldiğimde yetkileri yardımcılarıma devrettim, yapılan usulsüz işlemler hakkında bilgim bulunmuyor. Bazı bölümlerde beyanlarda başkan olarak tabir edilen kişi ben değilim. Belediye Başkan Yardımcısı T.T.Ö’dür.”