Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tasfiye süresine dair bir basın duyurusu yayımladı. Duyuruda, 17 Eylül 2026 tarihi itibarıyla belirli portföy yönetim şirketlerinin fonlarının Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) üzerinden alım ve satım işlemlerine kapatıldığı belirtildi. Ayrıca, bu fonların tasfiyeye konu edildiği ifade edildi.
TEFAS Üzerinden İşlemler Durduruldu
Yapılan açıklamada, 16 Eylül 2026 tarihi ve öncesinde TEFAS’a iletilen alım ve satım talimatlarının işlem valörlerinde platformun normal işleyişine dahil olduğu vurgulandı. Ancak, 16 Eylül 2026 tarihi saat 13.30 sonrası ve 17 Eylül 2026 tarihi saat 13.30 öncesi talimatların aynı fiyat valörüne tabi olacağı açıklandı. Bu çerçevede, 17 Eylül 2026 tarihinde ilgili fonların TEFAS platformunda işleme kapandığı ve bu tarihte verilen tüm talimatların iptal edildiği bildirildi.
Tasfiye İşlemleri ve Ödemeler
Fonların tasfiyeye konu edilmesi nedeniyle, 17 Eylül 2026 tarihinde TEFAS’a iletilen talimatların iptal edilen sahiplerine tasfiye bakiyesinden, katılma payı sahipliği oranında ödeme yapılacağı belirtildi. Ayrıca, 16 Eylül 2026 tarihi ve öncesinde TEFAS’a iletilen ancak temerrüt veya fiyat açıklamaması gibi nedenlerden dolayı gerçekleştirilemeyen talimatların da tasfiye kapsamına girdiği ifade edildi.