Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşecek olan Süper Kupa maçı öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve takım kaptanı Fernando Muslera basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte maç öncesi yapılan değerlendirmeler:
Okan Buruk’un açıklamaları
”İki büyük takımın finali. Üst üste oynanan derbilerin aralıklı olması daha güzel olabilirdi. İlk maçta beklentilerin altındaydık ancak herkes şimdi bu derbiye odaklandı. Güzel bir stadyum ve atmosferde iyi bir organizasyona imza atmalıyız.”
- Mauro Icardi’nin Durumu: “Icardi’nin yüzünde kırık oluştu. Tekrar söylemek istiyorum, hakemler de oyuncuları korumalı. Hakemler korumazsa bu tür sakatlıkların oluşması gayet normal.”
- Süper Kupa Hedefi: “Şampiyonluğu kazandık. Şimdi bu kupayı kazanmak için buradayız. Son maçtan sonra beklenti daha yüksek bizden. Çok güzel bir atmosfer var burada. Stadyum, saha çok güzel. Bu maça yakışır bir futbol sergilemek istiyoruz.”
- Rakip Fenerbahçe’nin Oyunu: “Fenerbahçe maçında beklenenden daha geride beklediler. İki takım da benzer kadrolarla çıktı. Oyuncu değişiklikleriyle oyunun seyrini değiştirmeye çalıştılar.”
- Hakem Çağrısı: “Hakemler oyuncuları daha çok korumalı. Icardi’nin yaşadığı sakatlık üzerinden hakemlere çağrıda bulunuyorum. Hakemler de oyuncuları saha içinde korumak zorundalar.”
Fernando Muslera’nın Açıklamaları
- Maç Öncesi Motivasyon: “Galatasaray her zaman en yukarıda olmalıdır. Yarın bir kere daha bu finalde bir kupa için mücadele edeceğiz. Uzun bir yıl oldu bizim için. Bu yılın sonunda bir kupa daha eklemek için büyük bir gurur olacak.”
- Tarihî Derbi: “Fenerbahçe ile tarihî bir derbi oynayacağız. Türkiye’yi temsil edeceğiz. İstanbul’da büyük bir beklenti var, bakalım ne olacak.”
- Kupa Geçmişi: “Ben 16 tane kupa kazandım Galatasaray’da. Futbolcu için tek motivasyon kupa kazanmaktır. Bu maçın büyük bir önemi var.”
- Takımın Durumu: “Fred’in gelmesiyle işler değişecektir. İrfan da öyle bir oyuncu ama Fred daha mobil, daha gezen, daha bloklar arasında oynayabilen oyuncu. Farklılık getirecektir.”
Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçı büyük bir heyecanla bekleniyor. Takımların teknik direktörü ve kaptanının yaptığı açıklamalar, maçın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Türk futbolseverler, bu tarihî derbide hangi takımın galip geleceğini merakla bekliyor.