TAYLOR SWIFT KONSERLERİNE SALDIRI PLANLAYAN İŞİD BAĞLANTILI MİLİTANLAR YAKALANDI
ABD’li şarkıcı Taylor Swift’in Viyana’da vereceği konserlere saldırı hazırlığı yapan IŞİD bağlantılı militanlardan birinin Türk kökenli olduğu ortaya çıktı. 19 yaşındaki Kuzey Makedonyalı ele başının ifadeleri doğrultusunda harekete geçen güvenlik güçleri, konserler öncesi stadyumdaki hazırlıklara katılan 17 yaşındaki yardımcısını da gözaltına aldı.
17 YAŞINDAKİ TÜRK KÖKENLİ GENCİN EVİNDE ÇOK SAYIDA DELİL ELE GEÇİRİLDİ
Turk ve Hırvat asıllı bir çiftin çocuğu olan 17 yaşındaki genç, tutuklandı ve evinde yapılan aramada IŞİD bağlantılı çok sayıda delil bulundu. Aynı zamanda Suriyelilere karşı olan bir grubun içinde yer aldığı belirtilen genç, polisin takibi altında olduğu öğrenildi. Ayrıca aynı çetede bulunan 15 yaşındaki bir Türk gencinin de gözaltında bulunduğu ve evinde delillerin ele geçirildiği belirtildi.
SALDIRI PLANI DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
19 yaşındaki saldırganın IŞİD bağlantıları tespit edilirken, 17 yaşındaki Türk kökenli gencin evinde benzer materyallerin bulunduğu ortaya çıktı. Saldırganlar, stadyumda çalışan suç ortağı ile birlikte kalabalığın arasına arabayla dalmayı ve ardından bombalı saldırı gerçekleştirmeyi planlıyordu. Ayrıca kaçışlarını kolaylaştırmak için mavi ışıklı lamba takılı bir araç hazırladıkları belirlendi.
MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTIYA ÇAĞRILDI
Avusturya Milli Güvenlik Kurulu, önümüzdeki günlerde özel bir gündemle toplantıya çağrıldı. Avusturya İçişleri Bakanı, Avrupa’da terör tehdidinin arttığını ve konserlerin önemli hedeflerden biri haline geldiğini vurguladı.