ASKERİ TATBİKATA DAİR AÇIKLAMA
Çin Halk Kurtuluş Ordusunun Doğu Cephesi Komutanlığı, Tayvan Boğazı ve Tayvan Adası’nın kuzey, güney ve doğu bölgeleri çevresinde gerçekleştirilen müşterek askeri tatbikatın başladığını duyurdu.
TATBİKATIN DETAYLARI
Komutanlık Sözcüsü Li Şi, “Müşterek Kılıç-2024B” adı verilen tatbikata kara, hava, deniz ve roket kuvvetlerinden birliklerin katıldığını belirtti. Uçak ve gemilerin “çoklu yönlerden Ada’ya yaklaşacağını ve müşterek saldırılar icra edeceğini” ifade etti.
Li, tatbikatın gerçek muharebe kabiliyetlerini test etmeyi hedeflediğini, müşterek deniz-hava muharebe hazırlık devriyesi, deniz ve kara hedeflerine yönelik saldırılar ile muharebe alanının kapsamlı kontrolünü ele geçirme üzerine odaklandığını kaydetti.