TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU’NDAN YAPILAN AÇIKLAMA
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Kerem Aktürkoğlu’nun Galatasaray’dan SL Benfica’ya transferi dolayısıyla tebrik edilerek, yeni kariyerinde başarılar dileyen ifadelere yer verildi.
“Futbolcularımızdan Kerem Aktürkoğlu’nu Galatasaray’dan Portekiz Ligi takımlarından SL Benfica’ya transferi nedeniyle kutluyor, kariyerinin yeni bölümünde kendisine başarılar diliyoruz” denildi.
KEREM AKTÜRKOĞLU’NUN KARİYERİ
A Milli Takım’da ilk kez 27 Mayıs 2021 tarihinde Azerbaycan ile oynanan özel maçta forma giyen Kerem Aktürkoğlu, Ay-Yıldızlı formayı toplam 34 maçta giydi ve 6 gol kaydetti.
25 yaşındaki forvet oyuncusu, EURO 2020 ve EURO 2024 final turnuvalarında Türkiye kadrosunda yer aldı ve 2024 Avrupa Şampiyonası’nda da sahaya çıktı.
KEREM AKTÜRKOĞLU VE ORKUN KÖKÇÜ’NÜN BULUŞMASI
Benfica’da forma giyecek olan Kerem Aktürkoğlu, takımda A Milli Takım’dan bir diğer oyuncu olan Orkun Kökçü ile birlikte mücadele edecek. Bu transfer, Türk futbolcuların yurt dışında temsil edilmesi ve kariyerlerine farklı liglerde devam etmeleri açısından önemli bir adımı temsil ediyor.